ÇSA Havuz, başarı grafiğini her geçen gün yükselten markalar arasında yer alıyor. Bu başarısında hiç kuşkusuz kaliteye ve insan sağlığına verdiği önemin rolü büyük. Markanın çalışmalarını ve sektördeki gelişmeleri, Genel Müdür Alpay Koçyiğit ile konuştuk. 

ÇSA Havuz markasının başarılı hikayesini öğrenebilir miyiz?

ÇSA HAVUZ olarak 2007 yılında faaliyet göstermeye başladık. O günlerden bu yana kaliteli hizmet anlayışımız, müşteri portföyümüzün artarak çoğalmasını sağladı. Yüzme havuzu, süs havuzu, sauna, jakuzi, SPA merkezleri ve su arıtıma konusunda hizmet vermekteyiz. Ayrıca özellikle başta Dolphin markası olmak üzere havuz robotları satış ve servis bakım hizmeti veriyoruz. Mevcut havuzlarda, havuz ekipmanları bakım onarım teknik servis hizmetlerini de gezici servislerimizle sağlıyoruz.

Hangi ürünleriniz ve hizmetlerinizle müşterilerinize çözüm sunuyorsunuz?

ÇSA HAVUZ, inşaat ve taahhüt firması olma özelliğinden dolayı havuz inşaatlarında müşterilerine detaylı teknik bilgi desteği ve proje desteği de sağlamaktadır.   

Havuz filtrelerinin önemi nedir? 

Bir havuzda filtrenin kalitesi ile beraber, içinde filtrasyonu sağlayan malzeme ve suyun bu filtre içinden geçtiği hız önemlidir. Bu konuların hesabı doğru yapıldığında kaliteli filtrasyona ulaşılır. 
Pandemi ile birlikte insanlar yeşil alanlara ve havuzlara daha çok özlem içerisinde kaldı. Bu süreçte özellikle müstakil evlerde havuzlara ilginin arttığını gözlemliyoruz. Bu durum sektörünüze nasıl yansıdı, gözlemleriniz nedir?
Pandemi sektörümüzde bireysel havuzlarla ilgili talebi oldukça artırdı. Bu tabii ki bizleri memnun etti. Diğer yandan da sosyal tesis ve toplu kullanılan havuzlarda kullanımı azalttı. Birçok site geçen sezon havuzlarını açmadı. Genel olarak havuz firmaları için geçen sezon verimli ve kazançlıydı. Önümüzdeki sezon için de aynı şekilde geçmesini bekliyorum.

Yakın zamanda yeni bir yatırımınız olacak mı? Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

ÇSA HAVUZ İNŞAAT olarak yatırımımız, markamızı “Müşteri memnuniyeti” ilkesi ve kalitesiyle tanınır hale getirmektir. Bu hedefimiz doğrultusunda kalite politikamız müşteri memnuniyetini sürekli artırmak, kalite yönetim sistemimizi iyileştirmek ve geliştirmek, çalışanlarımızın motivasyonunu sağlamak ve çeşitli eğitimlerle başarılarına ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunmak, sektörel ve teknolojik yenilikleri takip edip uygulamak, projelerimizi kusursuz biçimde zamanında teslim etmek, doğal çevreye verilecek zararları minimuma indirmek ve etkin bir çevre koruma bilinci yaratmaktır. 

Otel, villa gibi projelerin yanı sıra artık markalı konutlarda da açık ve kapalı havuz uygulamalarına da yer verildiği gözlemleniyor. Siz bu eğilimi neye bağlıyorsunuz? 

Benim her zaman verdiğim örnekle sorunuzu cevaplamak istiyorum. Konuyu cep telefonunun gelişimine benzetiyorum. Cep telefonu ilk çıktığı yıllarda lüks tüketim ürünü olarak görülürdü. Cep telefonu olan parmakla gösterilirdi. Ama günümüzde cep telefonu ihtiyaç haline geldi. Yüzme havuzu konusu da aynen bu gelişmeye benziyor. Yüzme havuzları 1990’lı yıllarda özel insanların sahip olabildiği yapılardı. Ama günümüzde ihtiyaç olmakla birlikte yeni yerleşimlere verdiği estetik güzelliği ve kattığı değer ile ön plana çıkmaya başladı. Ayrıca yüzmenin önemli bir spor aktivitesi olduğunun farkındalığı da, havuzların ihtiyaç olduğunun en önemli göstergesi oldu.  

İnşaat sektöründe yaşanan canlılık sektörünüzü nasıl etkiledi? 2021 yılı hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

İnşaat sektöründeki canlılık pandeminin de etkisiyle havuz sektörünü ciddi anlamda etkiledi. Su temalı projeler çoğalmaya başladı. İnşaat firmaları projelerini süs havuzları ile zenginleştirme çabası içine girdi. Piyasalardaki   hareketliliğin stabil olması bizim için çok önemli. Müteahhit firmanın yaptığı konutların satılması bütün sektörü etkiliyor. Satılmaması ya da satışların yavaşlaması durumunda bizlerin de işleri yavaşlıyor hatta durma noktasına gelebiliyor. 

Maalesef her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de ehil olmayan şahıslar ve kurumsal olmayan firmalar tarafından havuzlar yapılıyor. Benim dileğim üyesi olduğum Ulusal Havuz Enstitüsü (UHE)’nün bu konudaki çalışmaları arttırarak, deneyimli  olmayan havuz firmalarının imalatlarına engel olmasıdır.