24 Şubat’ta Malatya Divalin Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, PALSystem’in özellikleri hakkında müteahhitlere, firma temsilcilerine, mimarlara, mühendislere, pencere üretici ve satıcı firma yetklilerine bilgi verildi. Malatya ve çevre illerden yoğun katılım sağlanan toplantıya,  Ersaş Alüminyum Ersaş Pazarlama Koordinatörü Sedat Çimen konuşmacı olarak yer aldı. 
 

PAL SYSTEM İLE DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTI

Açılış konuşmasının ardından Ersaş Alüminyum Ersaş Pazarlama Koordinatörü Sedat Çimen PAL System serilerinin kullanım alanları hakkında bilgi verdi. Çimen, destek saçsız kompozit profilin 100 kg yük ağırlığında 10,5 mm esnediğini  ve kompozit profilin statik dayanımından dolayı, rüzgâr yüküne ne kadar dayanıklı olduğunu gösterdi. Ayrıca ürünün ısı geçirgenlik değerlerinin PVC pencere sistemleriyle nerdeyse aynı olup 1,5 olmasına dikkat çekti.

Çimen,İç ve dış çevresi komple alüminyum olup, içi PVC profil olan bir pencere serisinin dünyada ilk defa bir Türk firması tarafından geliştirildiğinin ve üretildiğinin altını çizdi, Ersaş Alüminyum’un Ar-Ge’deki başarısına işaret etti. 

PAL System’in firmalara sağladığı kolaylıklardan ve özelliklerinden bahseden Çimen, “PAL System’in alüminyum kapaklarının 6 m halinde PVC profillere yapıştırılmış kompozit profil olarak gelmesi ve Ersaş Alüminyum tarafından geliştirilen köşe takoz sistemi ile çok hızlı üretim yapabildik. Bu da üretim maliyetlerimizi oldukça düşürdü. Bu durum Müşterilerimizi oldukça memnun etti" dedi. Tanıtım Toplantısı’na katılan inşaat firmaları, müteahhitler, mimarlar PAL System’e duydukları beğeniyi dile getirerek, bu ürünün bir Türk firması tarafından geliştirilmesinden, üretiyor olmasından ve ürünün Türkiye’den tüm dünyaya satılmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca projelerinde de mutlaka PAL System’i tercih edeceklerini ifade ettiler.Seminer sonrası düzenlenen akşam yemeğinde katılımcılar keyifli anlar yaşadı. 

BOYKA GROUP 39 YILLIK TECRÜBESİ İLE PROJELERE DEĞER KATIYOR

1979 yılında Boyka firması, Lütfi Boyraz tarafından kurulmuştur. 2000 yılına kadar ahşap pencere ve kapı üretimi yapmış, 2000 yılında Boyka PVC Ltd. Şti. firmasını kurarak PVC doğrama üretimine başlamış ve Fıratpen üretici bayiliği almıştır. 2010 yılında Malatya 2. OSB’de 10.000 metrekare alan üzerine 5.500 metrekare fabrikalarına taşınarak, CNC makinalarla üretim kapasitesi artırılmıştır. 2011 yılında ahşap kapı ve mobilya sektöründe üretim kapasitesini yükselterek NOVA Hazır Mutfak ve Kapı A.Ş.’yi kurmuştur. Aynı senede inşaat sektöründe Eksen Life İnşaat Ltd. Şti. firmasına ortak olmuştur. 2015 yılında Ersaş Alüminyum üretici bayisi olarak Pascal pencere sistemleri üretimi yapmaya başlamıştır.100 kişilik profesyonel ekibiyle hizmet vermeye devam eden Boyka Group, başta Malatya olmak üzere İstanbul, Ankara’daki seçkin projelere ve Türkiye’nin pek çok şehrine Pal System Pencere ile çözüm sunuyor. Aynı zamanda Fas, Tunus, Cezayir, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelere ihracatı devam ediyor.

Boyka Group’un faaliyet alanları PVC pencere ve kapı sistemleri, Pascal Alüminyum Kapı ve Pencere Sistemleri, Pal System Pencere Sistemleri, ahşap iç oda kapısı, mobilya üretimi mutfak ve banyo dolapları, konut ve ticaret alan inşaatları, eğitim kurumu, çelik kapı ve yangın kapısı, Fıratpen, Ersaş Alüminyum A.Ş., Kent Çelik Kapı, Nova Mutfak ve Nova Door’dur.