1975 yılında delikli metal işleme alanında çalışmalarına start veren, 1986 yılında ise genişletilmiş metal levha üretimini de bünyesine katan üretim ve mühendislik firması Kasso Mühendislik, müşterilerine sunduğu inovatif çözümlerle öne çıkıyor. Proje teslimi ürün yapabilen komple bir metal işleme tesisi niteliği taşıyan firma, mimari yapılara yönelik özgün çözümlerini, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da tanıttı. 


Tüm imalat konularını tek bir çatı altında toplayarak, tek noktadan yönetim ve işletme felsefesi ile ivmelenerek yoluna devam eden Kasso Mühendislik, fuarda yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırladı. Asma tavan, yürüme yolları, cephe panelleri ve özel üretim paneller gibi birçok ürün uygulaması bulunan KASSO Metal Panel Sistemlerinde uygulanan genişletilmiş metal paneller, farklı şekilleri ve boyutları sayesinde çok sayıda tasarım imkânı sunuyor. Üç boyutlu formu vasıtasıyla hareketli ve modern bir mekan kurmaya imkan sağlayan firma, milimetrelik hassas CNC makineleri ve diğer en son üretim teknolojileriyle çeşitli malzeme, şekil, renk ve ebatlarda özel delikli desenler ve şekiller oluşturabiliyor. 

Hafif olması sebebiyle tavan yükünü artırmayan metal asma tavanlar alanında da çözüm sunan Kasso Mühendislik, hook-on ve lay-on sistemlerinin montajının kolay olması, kolaylıkla sökülebilmesiyle avantaj sunuyor. Isı kaybını önleyen, akustik performans (ses yalıtımı) sağlayan sistem sıhhi tesisat, havalandırma kanalları, elektrik tesisatı gibi istenmeyen görüntüleri gizleyebiliyor ve havalandırma sistemi için hava akışını sağlıyor. 

ESTETİK VE FONKSİYON BİR ARADA

Kasso Mühendislik çift kabuk geçirgen metal cephe uygulamalarıyla, estetik ve görselliğin yanı sıra yapının iklimlendirilmesini ve yüzde 30-40’lara varan enerji tasarrufu sağlıyor. Markanın hizmet verdiği bir diğer alan ise gölgeleme elemanları. Arkasındaki alanın tamamen taranmasını sağlayan veya panjur sistemi olduğunda ışığı ve ısıyı “kesme” konumunda olabilen gölgeleme elemanı çalışmalarında firma, malzemeleri ve delme oranlarını ihtiyaçlara yönelik belirleyerek yapılara daha fazla fayda sağlamaya odaklanıyor. 

Daimi Ar-Ge ve inovasyon mottosuyla hareket eden Kasso Mühendislik, sektöründe ilk, Türkiye’de ise 71. Tasarım Merkezi olmaya hak kazanarak başarısını bir kez daha duyurmuştu. Tasarım ve detayları kısıtlayan panel üretim ölçülerinin sınırlarını genişleterek, dünyada ilk defa 6000 mm genişliğinde genişletilmiş metal levha üretimini gerçekleştirmişti. Kasso Mühendislik, yenilikçi çözümleriyle tasarımcıların hayallerindeki mekanı oluşturmalarında sonsuz imkan sunmaya devam ediyor.