Portisan İskele ve Kalıp’ın bugün geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz?

Portisan İskele Kalıp olarak, 1977 yılında Burdur’un Bucak İlçesinde iskele ve kalıp imalatına başladık. Portisan olarak iskele ve kalıp sektörünün Avrupa’dan Türkiye’ye ilk teknolojik transferini gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Ürünlerimiz bugüne kadar birçok bina, köprü, gemi inşa, uçak hangarı, kule, tünel, tribün, iş merkezi, spor salonları, endüstriyel yapılar, su yapıları ve her türlü mimari kompleks inşaatlarında yaygın şekilde kullanılmıştır. Ürünlerimizi mühendislik birikimimiz ve deneyimlerimizi, yenilikçi bir anlayışla birleştirerek ürün yelpazemizi düzenli olarak geliştiriyoruz. İleri düzey üretim teknolojileri kullanarak üretim yapıyoruz. Tam kapasite ile aylık 2000 ton iskele ve kalıp üretim yapabiliyor ve sevkiyatını gerçekleştirebiliyoruz. Tecrübeli mühendis kadromuz, projelendirme ofisimiz ve satış ekiplerimizle yurt içinde ve yurt dışında teknik destek sağlayarak müşterilerimizin memnuniyeti için çalışmaktayız.  Kalitemizden taviz vermeden inşaat sektöründe güçlü bir şekilde yer edindiğimizi belirtmek isterim.

İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

İskele hakkında konuşmak gerekirse Portiround Flanşlı ve Cuplock iskele sistemlerimiz; cephe, platform ve kalıp altı iskelesi olarak her alanda kullanım kolaylığına sahiptir.  Sistemlerin kolay montajı ve sağladığı yüksek rijitlik, güvenli ve optimal çalışma sahalarının oluşmasına kolaylık sağlamaktadır. Portiscaff H tipi cephe iskelelerimiz ise tam güvenlikli olup, cephelerde hem ekonomik hem kolay kurulum imkanı sağlamaktadır. H tipi Kalıp Altı, Kovanlı ve Düşer Kafalı iskele sistemlerimiz de ise inşaat döşemelerinde, yüksek hacimlerde döşeme kalıbının kolayca kurulup beton dökülebilmesini sağlamaktadır. Portiwood Endüstriyel H20-Kuşak bağlantılı sistemlerimiz, kolon ve perdelerde en yaygın kullanılan ürünlerimiz arasındadır. Sahada montaj edilebilmesi sayesinde taşınmada ve kurulumda büyük kolaylıklar sağlar. İstenilen ölçüye göre ayarlanabilir. Dairesel perdelerde, tırmanır kalıp sistemlerinde ve tek taraflı kalıp sistemlerinde de kullanımı mevcuttur. Modüler sistemlerimizden Goldpan (Ağır Tip) ve Polex (Hafif Tip) ve sac yüzeyli kalıp sistemlerimizin her türlü ölçüye göre üretimini gerçekleştiriyoruz. Gerek kolonlarda gerekse perde duvarlarda, hızlı ve pratik monte-demonte işlemi ile şantiyede müşterilerimizin kolaylığına sunuyoruz. Şantiyelerin gereksinimleri olan Portiprop teleskobik taşıyıcı sistemler, güvenlik ağı sistemleri, malzeme taşıma platformları ve güvenlik bariyerlerini de müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Malzeme tedariği öncesinde sahada gerekli olan en doğru ve uygun çözümü verecek sistemimizi, deneyimli mühendis arkadaşlarımızın görüşleri doğrultusunda müşterilerimize iletiyoruz. 

Gündeminizde hangi çalışmalar var? Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz? Yakın zamanda yeni ürün ya da yatırım çalışmanız oldu mu veya olacak mı?

Sistemlerimizin Ar-Ge çalışmalarını sürekli olarak yapmaktayız. Gerek yerinde gerek imalatta halihazırda mevcut ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Ürünlerimizi dünyanın birçok noktasına ihraç etmekteyiz ve bu doğrultuda ihracatımızı artırmak istiyoruz. Kısa bir süre önce de Taşkent-Özbekistan’da kendi şubemizi açtık. Bu bağlamda kontakta olduğumuz bayilerimiz var ve yeni bayilik talebi olan bölgeler mevcut. Bu taleplerin fizibilitesini yaptıktan sonra, uygun olan bölgelere de açılarak firmamızı daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Ülkemize daha fazla döviz kazandırarak sektörümüz ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.