Kalıp ve iskele sistemleri ile inşaat yapımına yön veren Doka, üniversite öğrencileri ile farklı platformlarda bir araya gelmeye devam ediyor. Marka, Yeditepe Üniversitesi’nin kariyer fırsatlarını öğrencilere bir şenlik havasında sunduğu Kariyer Festivali’20’de yer alarak öğrencilerle 150 yılı aşan tecrübesini paylaştı.

Program kapsamında üniversite öğrencilerine konuşma yapan Doka Genel Müdürü Ender Özatay iş hayatındaki başarısına, DOKA’nın gücüne ve inşaat sektöründeki teknolojik gelişmelere değindi. Öğrencilere mezun olduklarında iş başvurusu yaparken dikkat etmesi gerektikleri konular hakkında bilgi veren Özatay, okulda öğrendiklerinin yanı sıra inşaat yapımını hızlandıran çizim programlarına yönelik teknolojilere mutlaka hakim olmaları gerektiğinin altını çizdi. Artık 2 boyutlu projelendirmenin yeterli olmadığını birçok firmada 3 boyutlu tasarım programlarının standard hale geldiğini  açıklayan Özatay, firmalarında bu yılın sonundan itibaren 2 boyutlu tasarım yapmamayı daha ileri bir teknolojiyi kullanmayı planladıklarını açıkladı. Özatay, dijitalleşmenin tüm inşaat sürecinde verimliliği ve maliyet etkinliğini artırmak için önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek dijital dönüşüme kendilerini hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Mezun olduklarında hangi alanda çalışmak istediklerini belirlemeleri ve kariyerlerini bu hedefleri doğrultusunda ilerletmeleri gerektiğini belirten Özatay, inşaat mühendisi olarak konut, köprü gibi farklı tipolojideki yapıların şantiyelerinde ya da yapı malzemeleri firmalarında satış elemanı, operasyon sorumlusu gibi farklı alanlarda çalışabileceklerini aktardı “En iyisi benim ya da her şeyi iyi biliyorum” gibi kariyer tuzaklarına düşmemeleri gerektiğini önemle vurgulayan Özatay, çalışma hayatında öğrenmenin hiçbir zaman bitmeyeceğinin altını çizdi. Kariyerin tek başına yalnızca tecrübe olmadığını belirten Özatay, başarının sırrının çok çalışmak olduğunu beraberinde sosyal zeka, disiplin, bilgisayar programlarına hakim olmak gibi birçok özelliğin de bu başarıda etkili olduğunun açıkladı. 

Kariyer günlerinde öğrencilerle bir araya gelerek iş hayatında onları neler beklediği konusunda bilgilendirdiklerini belirten Özatay, üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelerek iş imkanları hakkında bilgi vermeye ve de bir işte uzlaşmanın önemini anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.