İZMİR (AA) - Folkart Yönetim Kurulu Başkanı olan Mesut Sancak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılması ve faizlerdeki indirim ile birlikte İzmir gayrimenkul piyasasını yüzde 30-40 harekete geçirdiğini söyledi.

Sancak, gayrimenkul sektöründe meydana gelen son gelişmelerin, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun İzmir konut sektörüne etkilerinin ve Folkart tarafından faliyete geçirilen projelerin anlatıldığı basın toplantısında gazetecilerle buluştu.

Türkiye'nin en önemli sektörülerinden birisi olan olan inşaatın Türkiye'deki sektörlerin yüzde 30'u ile iş yaptığını vurgulayan Sancak, inşaatın Türkiye'nin GSMH'sinin yüzde 8'ini oluşturduğunu söyledi.

Sancak, inşaattaki hareketliliğin ülke ekonomisinin hareketliliği anlamına geldiğini kbelirterek, yüzlerce alt sektörü etkileyen inşaat alanında ciddi bir istihdam oluşturulduğunu dile getirdi.

Sancak, son 1,5 senedir ekonomik anlamda durgunluk yaşandığını söyleyerek,  bu zor sürecin geride bırakıldığını ve her geçen ay güzel haber geldiğini, satın alma iştahının güzel haberlerle perçinleşeceğini söyledi.

Konut müşterisinin artık ev almaya hazır hale geldiğini belirten Sancak, düşük faiz ve ekonomik göstergelerin iyiye gitmesinin bunda etkili olduğunu söyledi.. Sancak, konut satışlarındaki hareketlilikle stokların eriyeceğini kaydederek, bu sayede sektörün toparlanacağını ve yeni konutların inşa edileceğini anlattı.