Sigortalar, elektrik tesisatına sahip olan her bina için olmazsa olmaz. Çünkü sigortalar, nominal çalıştığı akım değerinin üzerinde bir akım geldiğinde elektrik tesisatınızı devre dışı bırakarak önce sizin ve ailenizin, sonra da cihazlarınızın güvenliğini sağlıyor. Elektrik anahtarı ve priz sektörünün lider kuruluşu Panasonic Life Solutions Türkiye tarafından geliştirilen VİKO marka otomatik sigortalar, özel tasarımları ve kaliteleri ile her binaya yüksek güven getiriyor.  

ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR 

Bağlı bulundukları elektrik tesisatını aşırı akım ve kısa devrelere karşı koruyan VİKO otomatik sigortalar sistemi de kumanda ediyor. Yüksek kesme kapasitesine göre tasarlanmış gövde yapısı ile dikkat çeken ürünler, düşük güç tüketimi ile de enerji tasarrufu sağlıyor. Viko otomatik sigortaların özellikleri arasında yer alan 12 plakalı hücre ve AgC4 kontak yapısı, oluşan etkin arkı söndürüyor. 

OTOMATİK KORUMA ÖNLEMİ 

VİKO otomatik sigortalar, aşırı yük durumunda devreye kesiyor ve termik koruma işlemi gerçekleştiriyor. Yüksek ısının etkisiyle eğilen bimetal element mekanizmayı harekete geçirerek ana kontakların ayrılmasını sağlıyor. Aynı zamanda yüksek akımlarda ya da kısa devre anında bobin içerisindeki piston, manyetik değişimlerde mekanizmayı tetikleyerek devreyi kesiyor ve böylece manyetik koruma başlıyor.  

TEKNİK ÖZELLİKLER ÖNE ÇIKIYOR 

Özel tasarımlarıyla birçok avantajı da beraberinde getiren VİKO otomatik sigortalar, DIN rayı olmadan da istenilen her yüzeye monte edilebiliyor. Her tip bara bağlantısı bulunuyor. Kablolamadan ve güvenli montaj ile panoda estetik sağlanırken, hızlı bağlantı gerçekleştiriliyor. Korumalı terminaller sayesinde kablonun tam olarak terminale yerleşiyor. VİKO otomatik sigortaların öne çıkan bir diğer özelliği ise hatalı kablo bağlantısına izin vermemesidir. Ayrıca tesisatta ark oluşumunu engellemesidir. Hangi hatta problem olduğu sigorta üzerinden kolaylıkla anlaşılıyor, arızayı bulmak kolaylaşıyor. Sigortanın üzerindeki ihbar göstergesi mandal pozisyonunun kolayca görülmesini sağlıyor. Bu özellik, arıza süresini minimuma indiriyor. VİKO otomatik sigortalar, çoklu bağlantılarda sigortaların birbiriyle kablo temasının oluşmasına izin vermiyor. Bu sayede oluşabilecek ark ve kısa devre riskini engelleyerek tesisatı koruyor. Öte yandan yardımcı aksesuar, montaj yeri uygunluğu ile de aksesuarlı kullanım seçeneği sunuyor.