Sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Carrier Lift, projelerin en önemli destekçileri arasında yer alıyor. Zira marka, otomatik iskele sistemleriyle dış cephede iş yapım hızını artırıyor.

 2016 yılında sahip olduğu tecrübe ve üretim deneyimiyle birlikte yapıların dış cephe uygulamalarında daha pratik, güvenli ve ekonomik kullanım sağlamak için otomatik iskele sistemleri sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan marka, Ankara’da 4 bin metrekareden oluşan fabrikasında son sistem teknoloji ile tüm standartlara uygun normlar dahilinde üretim yapıyor. Yıllık üretim miktarı yaklaşık (10mt *50mt ebatta) 200 adet otomatik iskele olan firmanın çalışmalarını Genel Müdür Bilal Salık ile konuştuk. 

Türkiye’de satış ve kiralama hizmetlerine ilave olarak değişik bölgelerdeki yetkili servis ağını servis, bakım, montaj ve de montaj hizmetleri ile kesintisiz kullanım prensibiyle iş ortaklarına sunduklarını ifade eden Salık, CR1250 TEK MAST ve CR2500 ÇİFT MAST olmak üzere iki ayrı otomatik iskele sistemleriyle hizmet verdiklerini açıklıyor. 

İki ürün arasındaki farka değinen Salık, “Fark, CR 2500 ÇİFT MAST otomatik iskele sisteminin kullanım alanının ve taşıma kapasitesinin daha fazla olmasıdır. Yapıların yerleşim ve vaziyet planı, kullanılacak sistemin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.” dedi. Carrier Lift Asansör olarak her forma ve yapıya uygun çözümler sunduklarını vurgulayan Salık, bugüne kadar birçok önemli projede tercih edildiklerini açıkladı. “Çözüm sunduğumuz projeler arasında Baysaş İnşaat/Tuna Cephe/16 adet ünite, Yedi Mavi projesi /Adil Alüminyum /24 adet ünite, And Pastel projesi /Aksoy Alüminyum /40 adet ünite, Artaş Ümraniye /Şenyuva Alüminyum /18 ünite, Garden Plaza/DK Proje/10 adet ünite, Hıt Yapı/Umb Yapı/18 adet ünite, Oyak İnşaat /Vendoks Yapı/ 24 ünite, Vadi Koru/Bisam Cephe /24 Ünite yer alıyor. Bu projelerde güvenlikli iskele kullanıldığında stoklama için daha büyük bir alana, daha kalabalık bir ekibe ve montaj ve demontaj için daha uzun bir süreye ihtiyaç duyulacaktı. Bu sebeple otomatik iskele sistemlerinin kullanımı çok daha avantajlı” diye konuştu. 

Otomatik iskele sistemlerinin piyasadaki alternatif çözümü olarak kullanılan güvenlikli iskele sistemleri ve asma iskele sistemleri ile mukayese eden Salık; otomatik iskele sistemlerinin daha güvenlikli bir kullanım, daha ekonomik bir çözüm, daha pratik montaj ve demontaj ile zaman tasarrufu ve daha fazla bir taşıma kapasitesine sahip olduğunun altını çizdi. 

Ankara’da otomatik iskele sistemleri kullanımının daha yoğun olduğunu ancak yakın zamanda İstanbul ve diğer illerde de kullanımın artmasını öngördüklerini açıklayan Salık, ülkemizde güvenlik standartlarına verilen önemin her geçen gün artmasının bunda etkili olduğunu dile getiriyor. Salık, Ankara’daki ortakları Taner Şanal makine üretimini konusunda ehliyetli ve Ar-Ge’ gelişimini yakından takip eden bir iş adamı olduğunu vurgulayarak, bugün bu önemli projelerde tercih edilmelerinde ürün ve hizmet kalitelerinin yanı sıra 25 yıllık pazar tecrübelerinin de payı bulunduğunu açıklıyor. 

Carrier Lift olarak hedeflerinin global pazarda istikrarlı bir oyuncu olmak olduğunu dile getiren Salık, Türkiye’de bu pazara hem kiralama hem de satış alanında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte ekip, bayi ve servis ağı ile donanıma sahip olduklarının altını çiziyor. Carrier Lift’ın Avrupa da üretilen pek çok muadil ürünlerden daha kaliteli ve uzun ömürlü bir kullanım imkanı sağladığını aktaran Salık, yurt dışı hedeflerinde önceliklerinin istikrarlı ve dolayısıyla kalıcı bir yer edinebilmek olduğunu kaydediyor. Salık, 2017 yılında oluşturdukları Cezayir’deki distribütörlüklerinin de bu hedef doğrultusunda ilk adımlarını oluşturduğunu belirterek “Yapı yoğunluğu ve sektör takibimiz neticesinde gerek Türki Cumhuriyetleri gerekse Asya ve Avrupa pazarlarında yer edinme çalışmalarımız devam etmektedir.” diyor.