Temelleri 1933 yılında Konya’da atılan Hasan Kulu Orman Ürünleri A.Ş.’nin odağında müşteri memnuniyeti var. Hedef kitlesine daha iyi bir hizmet vermek amacıyla ürün gamını da geliştiren firma, 2017 yılında 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 70 bin metrekarelik yeni üretim alanına yatırım yaparak üretim kapasitesini yıllık 70 bin m3’e çıkartmıştır. “Kaliteli ürün, memnun müşteri” anlayışı ile her geçen gün lider konumunu sağlamlaştıran Hasan Kulu Orman Ürünleri A.Ş. yeniliğe ve teknolojiye önem veren bir firma. Gerçekleştirdiği kapasite artırımı ile profesyonel, idari ve üretim kadrosunu da genişleterek hizmet kalitesini de yukarıya taşıdı. 

GENİŞ ÜRÜN GAMIYLA AVANTAJ SUNUYOR

Masif panel, lambiri döşeme, uygulama elemanları, kereste çeşitleri ve inşaat ekipmanları ürün başlıklarıyla hedef kitlesine çözüm sunan Hasan Kulu Orman Ürünleri A.Ş.’nin öne çıkan ürünlerinden biri de OSB. İsmini, İngilizce olan (Oriented Strand Board) tanımının baş harfleriden alan OSB, suya ve neme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla kullanılan yapıştırıcının muhteviyatı ve miktarına bağlı olarak OSB/1, OSB/2, OSB/3 ve OSB/4 şeklinde dört ayrı çeşide ayrılıyor. Kalınlıkları 9 mm, 11 mm, 15 mm ve 18 mm olarak tespit edilen OSB’nin yani yonga levhanın boy ve en ölçüleri ülkeler nezdinde farklılık gösteriyor. Türkiye’de kullanılan OSB ise 122x244 mm ölçülerinde olup bir adedi yaklaşık 3 m2'yi kapatmaktadır.

Genel amaçlı panolar ve iç donanımlar için panolar (mobilya dahil) olarak kullanılan OSB / 1, kuru koşullarda kullanım için uygundur. OSB / 2 kuru koşullarda kullanım için taşıyıcı levhalar olmak üzere kullanılmaktadır. 
Nemli koşullarda ve yük taşıyıcı panolar olarak kullanımı uygun olan ise OSB /3’tür. OSB / 4  ise nemli koşullarda ve ağır yük taşıyıcı panolar için kullanımı uygundur. 
Hasan Kulu Orman Ürünleri A.Ş., müşterilerinin ihtiyaçlarına kaliteli ürünlerle cevap verebilmek adına sürekli kendisini geliştirmeye devam ediyor.