İnşaat sektörüne iskele ve kalıp sistemleriyle hizmet veren Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri’nin gündeminde yeni yatırımlar var. Ar-Ge çalışmalarıyla yeni ürünler geliştirecek olan markanın çalışmalarını, Genel Müdür Özgür Görpüz ile konuştuk. 

Temelleri 2013 yılında atılan Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri, kalitesi kısa zamanda inşaat sektörünün önemli partnerleri arasında yer almış bir marka. Kaliteye önem veren firma, iniaat sektörüne geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Genel Müdür Özgür Görpüz, genel olarak kaba yapıların inşasında gerekli olan çelik perde kalıplarının, çelik kolon kalıplarının, masa tipi iskele sistemlerinin, kule (kovanlı) tipi iskele sistemlerinin, malzeme alma platformlarının yanı sıra güvenlik ağları ve bunların konsolları, H20 ahşap kirişli perde ve kolon kalıpları, tekerlekli (mobil) iskele sistemleri, tırmanır kalıp konsol sistemleriyle de müşterilerine hizmet verdiklerini açıklıyor. Çözüm odaklı çalışmaları bulunduğunu ifade eden Görpüz, standart veya tipik kalıp ve iskele sistemlerinin uygun olmadığı ve gereksiz maliyetlere sebebiyet verdiği yerlerde, şantiyede veya sahadaki problemin çeşidine göre özel kalıp ve iskele vb. sistemleri de ürettiklerini açıklıyor. 

Bugüne kadar birçok önemli proje tarafından tercih edilen Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri’nin yer aldığı projeleri, Görpüz şu şekilde örneklendiriyor: “Avrupa Konutları (Görgülü İnşaat), BlueLike İstanbul (Görgülü İnşaat), Vakıf GYO (Vakıfbank genel yönetim binası/ Görgülü İnşaat), Güneşli Park Evleri (Gül inşaat), Küçükçekmece Belediye Binası (Asoy İnşaat) gibi daha birçok projede sistemlerimiz kullanıldı.”