ORDU (AA) - Ordu'da üretimi gerçekleştirilen banyo mobilyalarının ABD'ye ihracına başlandı.

Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alana kurulu bir şirket tarafından, ABD'ye gönderilecek banyo mobilyasının ilk kısmı için işletme sahasında bir tören gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz, yapmış olduğu konuşmada, Ordu'dan ABD'ye ihracat gerçekleştirilmesini son derece önemsediklerine dikkat çekerek,son dönemde mobilya sektörü ile türevlerinde çok ciddi bir artış meydana geldiğini ve Ordu'nun da bu anlamda iyi durumda olduğunu belirtti.

İhracatı gerçekleştiren şirket sahiplerine tebriklerini sunan Yavuz, ihracat rakamlarının gelecek dönemde çok daha artması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Hilmi Güler ise Amerika gibi teknolojinin zirvesinde yer alan bir ülkeye Ordu'dan ürün ihraç edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu gelişmenin, "düşünen, üreten ve çalışan Ordu" sloganına son derece uygun olduğuna vurgu yapan Güler, "Üretim bizim baş tacımız. Bununla ilgi altyapıyı süratle gerçekleştiriyoruz. Şu anda 10'a yakın projeyi tabiri caizse namluya sürdük ve bunları teker teker gerçekleştireceğiz. Üretim ve ihracat bizim temel konumuz." şeklinde konuştu.

Habere konu olan şirketin sahiplerinden Ogün Sönmez ise 40 senedir faaliyette olan firmalarının ilk ihracatını yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından 120 kişinin istihdam edildiği firmanın üretim tesislerini ziyaret eden protokol üyeleri, toplam 210 parça ürünün yüklendiği aracı uğurladı.

Firmadan,  her ay bin parça banyo mobilyasının ABD'ye göndereceği öğrenildi.

Törende, Ordu OSB Başkan Vekili Murat Şimşek ve firma sahiplerinden Olgun Sönmez ile iş insanları yer aldı.