EPS üretimiyle ambalaj ve yapı sektörüne hizmet veren ORCAN A.Ş. enerji tasarrufu sağlayarak inşaat ve yalıtım maliyetlerini düşürüyor. Temelleri 1975 yılına dayanan ORCAN A.Ş. ürün ve hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak müşterilerine çözüm sunmaya devam ediyor. Ambalaj ve yapı sektörüne hizmet veren marka, İstanbul Tuzla/Aydınlı ve Tepeören’de; Avrupa yakasında Hadımköy fabrikalarında ORPOP® (EPS) üretimi yapıyor. 

Yüzde 2 malzeme ile havayı tasarlayarak enerji tasarrufu sağlayan ORPOP® (EPS), bu yönüyle inşaat ve yalıtım maliyetlerini düşürüyor, gürültü ve karbondioksit salınımını azaltıyor. Havanın tasarlanması ORPOP® (EPS) hammaddesinin üretimi aşamasından başlar. Polimerizasyonla genleşebilen polistiren haline gelen tanecikler eleklerden geçirilerek tane çaplarına göre ayrılırlar. Ambalajlanarak ürün haline getirilmek üzere üreticilere sevk edilirler. Üretim yerinde buharın etkisiyle hacimlerinin elli misline kadar genleştirilen taneciklerin büyük çaplıları genelde ısı yalıtım sektöründe kullanılmak üzere ısı yalıtım plakası olarak küçük çaplıları tasarlanarak ambalaj olarak üretilirler.

ORPOP® (EPS)’nin özellikleri yoğunluğa bağlı olarak değişmektedir. Kullanım yerinin özelliğine göre uygun yoğunluğun seçilmesi önemlidir. Nihai ürünün kalitesi üzerinde yoğunluk kadar üretim prosesinin kalitesi de çok önemlidir. Üretim sırasında gerekli şartlardan uzaklaşılırsa istenilen yoğunluk sağlansa bile ürünün kalitesi yeterli olmayabilir. ORPOP® (EPS) üretim için gerekli şartlar temin edilerek üretilmektedir.