Pek çok büyük gayrimenkul projesinin iklimlendirme tercihi olan Daikin, İnanlar İnşaat’ın akıllı yaşam konsepti ile geliştirdiği Terrace Home’un da iklimlendirme çözüm ortağı oldu. Terrace Home, Basın Ekspres yolunda tek blokta 87 daire olarak tamamladığı, 3,5 metre yükseklikteki loft tipi tavana sahip bahçe villa, sky villa ve 1+1’den 4.5+1’e değişen konut seçeneklerinden oluşan akıllı yaşam konsepti ile karşımıza çıkıyor. Bu yapının iklimlendirmesinde üstün özellikler taşıyan VRV IV merkezi sistemler tercih edildi.

UZAKTAN ERİŞİMLE YAKIN TAKİP

Mekanik proje tasarımı Detay Mühendislik tarafından yapılan projede, akıllı ev ve pay ölçer sistemi kullanıldı. VRV IV ile kolay kullanımın yanı sıra, akıllı enerji yönetimi de sağlanıyor yani, kullanıcı dostu dokunmatik ekran kumandalarıyla tüm klima işlevlerine erişim mümkün kılınıyor. Böylelikle enerji kaybı önlenerek işletme maliyeti düşürülürken, verimliliğin en üst düzeye çıkarılması sağlandı. Enerji tüketimi ve faturalandırma, uzaktan internet erişimi, enerji kayıp kaynağını tanımlama, tüm iç-dış ünitelerin uzaktan arıza ve bakım için takibi, sistemin diğer sistemlerle uyumlu çalışabilmesi ve otomatik iç ünite kaydı bunların hepsi yeni geliştirilen I-Touch Manager merkezi otomasyon sistemi ile sağlanıyor.

YÜKSEK VERİM, DÜŞÜK SES SEVİYESİ

Yıl boyunca konforu en üst seviyede tutabilme yeteneği ile VRV IV klima sistemleri, Terrace Home’da en uygun çözüm olarak tercih edildi. Sistem, geniş kapasite çeşitliliği ve yüksek borulama limitleri ile farklı büyüklüklerdeki tüm dairelerde bile en iyi performansı sağlıyor. Terrace Home projesinde iç ünitede gizli tavan modelleri seçildi, Daikin VRV IV’ün düşük ses seviyesi de kullanımda ana kriterlerden biri oldu.

İnanlar İnşaat Satın Almadan Sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Yiğit Kuru, Terrace Home’da VRV IV sistemlerini, Daikin markasının güvenilirliği ile yatırım ve işletme maliyeti açısından sağlanan avantajlar için tercih ettiklerini belirtti. Kuru, bu avantajları şöyle belirtti: “Yüksek borulama limiti ile esnek montaj imkânının yanı sıra projemizin iklimlendirme ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan ve VRT (değişken soğutucu akışkan sıcaklığı) teknolojisi ile yüksek sezonsal verimlilik sağlandı.

Daikin’in değişken soğutucu akışkan sıcaklığı teknolojisiyle dış hava sıcaklığına ve iç ortam soğutma kapasitesi ihtiyacına bağlı olarak sıcaklığının otomatik modda değişmesi ile yüksek sezonsal verimlilik sağlanıyor. I-Touch Manager sistemi ile pay ölçer sistemi uygulanması ve daire başına enerji tüketiminin belirlenerek faturalandırma imkânı sağlanması da bizim için önemli artılardı. Ayrıca Daikin’in ürün ve hizmet kalitesini ortaya koyan güçlü referansları ve tüm proje sürecinde bize vermiş olduğu teknik destek de bizim için önemliydi.”

TERRACE HOME’DA TERCİH EDİLEN DAIKIN VRV IV’ÜN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

  • VRV IV Isı Pompası-RXYQ-T üstten üflemeli VRV klima sistemi, konut ve sosyal tesislerde kullanıldı.

VRV soğutucu gaz sıcaklığı hava sıcaklığına göre değişkenlik göstererek ihtiyaç duyulan kapasite ayarlandı. Bu sistemin sahip olduğu değişken soğutucu gaz sıcaklığı (VRT) teknolojisi sayesinde yapılabiliyor. Bu özelliği ile geniş kapasite aralığında çoklu modül oluşturabilirken yüksek verimli çözümler sağlayan VRV IV Heat Pump dış üniteler ile 8’e varan ESEER sezonsal verimlilik değerlerine ulaşılır bunların yanı sıra 1.000 metre toplam borulama uzunluğu özelliği sayesinde esnek montaj çözümü sağlıyor.

  • Montaj alanı gereksinimleri serbest dış ünite kombinasyonu ile karşılandı. Bunun yanı sıra RXYQ-T model VRV IV Heat Pump dış ünitelerde standart olarak otomatik şarj ve soğutucu akışkan testi özellikleri bulunur bu özellik ile devreye alma sırasında hem zamandan tasarruf edilir hem de cihazlarda en iyi performansa ulaşılır.
  • - İç ünitelerde kanallı tip üniteler, konfor şartı yüksek tutularak daire tiplerine göre, oldukça sessiz çalışmasından ötürü tercih edildi.
  • Konutlarda son derece ince 20 cm yüksekliğe sahip FXDQ düşük statik basınçlı ve düşük ses seviyeli, ince gizli tavan estetik tasarımına uygun olarak kullanıldı, özel olarak geliştirilmiş DC fan motoru sayesinde de büyük kapasiteli salonlarda, sosyal tesislerde daha düşük enerji tüketimine sahip FXSQ orta statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite modelleri tercih edildi.