Ankara-Beypazarı-Çayırhan-Nallıhan yolundaki Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'nin şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, buradaki çalışmanın 1262 metre uzunluğunda çift tüp tünel ve devamında 270 metre uzunluğunda çift köprüden oluştuğunu açıkladı.  Tünel ve köprü inşaatlarının, kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlandığına dikkati çeken Karaismailoğlu, yaptıkları bu projelerin, buraya büyük değer kazandıracağını ve ulaşımı daha da kolaylaştıracağını söyledi. Burasının Sarıyer Barajı'nın bir kolu olan Aladağ Çayı üzerinde bulunduğuna işaret eden Karaismailoğlu, yine buradaki köprü ve tünel imalatlarının 2021 yılının sonunda tamamlayıp eksik kalan 23 kilometrelik yolun da ihalesini yaptıktan sonra Ankara-Nallıhan arası konforlu, emniyetli güvenli bir yola kavuşacak ve bölgenin de değerine değer katacağını açıkladı. 

YAKIN ZAMANDA İHALEYE ÇIKACAK

Bulunduklaru projenin, Ankara-Yenikent-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan yolunda olduğunu aktaran Karaismailoğlu, toplam 140 kilometrelik bir yoldan bahsedildiğini, bunun 112 kilometresinin bölünmüş yol olarak tamamlandığını, 5 kilometresinde ise bölünmüş yol imalatlarının devam ettiğini söyledi ve ekledi "Bulunduğumuz noktadan Nallıhan arasındaki 23 kilometrelik bölünmüş yol olmayan kısım. İnşallah bunun da kararını verdik ve ihale sürecini başlattık. Bu yolu da en kısa zamanda ihalesini yaparak Nallıhanlılara ve Ankaralılara kazandıracağız."

Şantiyelerinde büyük bir inanç ve özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarını, mühendislerini, işçi kardeşlerini canı gönülden kutladıklarını belirten Karaismailoğlu, salgın sürecinde bile mart ayından bu yana bütün şantiyelerde gerekli önlemleri aldıklarını belirterek hiçbir şantiyeyi kapatmadan, büyük bir özveriyle yüz binlerce kişinin çalıştığı bir ekibin olduğunu açıkladı. 

Salgının Türkiye'de görülmeye başladığı mart ayından ekim ayına kadarki süreçte Bakanlık olarak 5,7 milyar lira yatırım yapıldığını aktararak, bütün dünya bir salgınla savaşırken, kendileriin tedbirlerini alarak yatırımlarını artırmaya devam edeceklerini belirten Karaismailoğlu, Nallıhan ve Ankara'daki projelerini tamamlayıp, vatandaşlarının hizmetine kazandırdıklarında onların yaşayacağı mutluluğun bizim için bir onur olacağını söyledi. (AA)