İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ana sponsorluğu ve Doka’nın altın sponsorluğunda gerçekleşen YTÜ Civilistanbul19 kariyer etkinliğinde öğrenciler, Teknolojik Gelişmelerin Kalıp ve İnşaat Sektörü’ne Etkileri başlığındaki İKSD panelinde Doka Kalıp-İskele Genel Müdürü Ender Özatay’la bir araya geldi. Öğrencilere inşaat sektöründeki gelişmeleri, kalıp sistemlerinin teknoloji ile birlikte ne yöne doğru evrildiğini, bu gelişmelerin sektöre faydalarını anlatan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarından biri olarak her sene YTÜ öğrencilerle bir araya gelmenin kendisi için büyük keyif ve ayrı bir heyecan olduğunu dile getirdi. Özatay, panelde Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’in ve 3 boyutlu yazıcıların avantajı hakkında bilgi verdi. 

Üniversite öğrenciler için yarışma düzenleyen Doka, bu etkinliğiyle öğrencilerin kalıp iskele sistemleri ile tanışmasını sağladı. Marka, öğrencilere staj imkanı ve kariyerlerine yön vermelerine katkı sağlayacak ödüller verdi. 

Doka, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yarışmada birincinin Avusturya’daki fabrikasında bir günlük teknik gezi imkanı yakalamasını sağlayarak üniversite etkinliklerinde yine bir ilke imza atmış oldu. Etkinlikte, Kosova’dan katılım sağlayan University of Prishtina öğrencisi Erjon Krasniqi yarışmada birinci olan grupta yer aldı. Doka’nın Avusturya’daki merkez ofisini ve fabrikasını gezme şansı yakalayan Krasniqi, önümüzdeki Temmuz ayında Doka merkez ofisinde bir gün geçirebilecek. Bu gezinin kendisi için heyecan verici bir fırsat olduğunu açıklayan Krasniqi, Doka’nın el değmeden, yüksek teknolojiyle gerçekleştirdiği üretim tesislerinde gerçekleştirdiği üretim sürecini görebilmenin kendisi için büyük bir şans olacağını aktardı.