İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ülkenin kalkınması, uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün ve ihracatın arttırılması, sektörün sorunları, çözümleri ve sektörel iş birlikleri, eğitim sektörüne katkı sağlamak için üniversiteler ve meslek liseleri ile ortak projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.  İKSD, Türkiye’nin en potansiyelli öğrencilerini, en güncel bilgilerle donatmak, hem ülkenin hem dünya geneli için problem çözücü, tasarım, uygulama, idarecilik, yaratıcılık gibi alanlarda en iyisini hedefleyen ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ile iş birliği gerçekleştirdi.  

SON TEKNOLOJİ KALIP VE İSKELE SİTEMLERİNİ YAKINDAN İNCELEDİLER

Bu iki kurumun amaçların birleşiminde, Türkiye’de üniversitelerle bir ilk olarak ODTÜ inşaat bölümü öğrencileri için son teknoloji kalıp ve iskele tekniklerinin örneklerini görmeleri, eğitimleri boyunca teknik donanımlarını geliştirebilmeleri için ortak bir proje hayata geçirildi. ODTÜ İnşaat Bölümü’nün bahçesinde proje için tahsis edilen bir bölgede açık hava teşhir parkı oluşturulmuş ve duvar, kolon, kiriş, döşeme kalıpları, iskele ve bağlantı detaylarını da içeren sergi, İKSD üyelerinin değerli katkılarıyla oluşturulmuştur. 

Proje açılış töreni 10 Aralık Perşembe tarihinde ODTÜ İnşaat Bölümü proje alanında gerçekleştirilmiştir. İKSD ve ODTÜ İnşaat Bölümü yöneticilerinin ve üniversite akademisyenlerinin katıldığı törende ODTÜ İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Türer   
İKSD Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Tüfekçi’ye dernek üyelerinin projeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Proje teşhir alanında bulunan karekod üzerinden bilgisayar ve cep telefonu ile proje hakkında ve sektör hakkında yararlı bilgilere ulaşılabilmektedir.