Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım, Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nden iki ödülle döndü. Yalıtım Dergisi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen törende “B-s1-d0 R-Flex Elastomerik Kauçuk Köpüğü”, Yılın Isı Yalıtımı Ürünü; “Epikon Eternal SBS Katkılı Polimer Bitümlü Su Yalıtım Örtüsü” ise Yılın Su Yalıtımı Ürünü ödülünün sahibi oldu.

"AR-GE VE İNOVASYON ALANINDAKİ YATIRIMLARIMIZ HER GEÇEN DÖNEM ARIYOR"

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, ODE Yalıtım’ın küresel marka yolculuğundaki en önemli gücünün Ar-Ge ve inovasyon olduğunu belirterek, "Bu bakış açısıyla Ar-Ge ve inovasyon alanındaki yatırımlarımızı her geçen dönem artırıyoruz. Aslında uzun yıllardır çok güçlü bir Ar-Ge birimimiz vardı. Bu birimimiz hem tek başına hem de TÜBİTAK iş birliği ile Türkiye’de ilk olan projelere imza attı. Geçen yıl ise bu konudaki çalışmalarımızı daha da ileriye taşımak adına Greentech Ar-Ge isimli inovasyon merkezimizi hayata geçirdik. Geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerin, sektörün en prestijli ödüllerinden biri olan Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’ndeki başarısı, doğru yolda olduğumuzun önemli bir göstergesi" dedi.

"KONVANSİYONEL OLMAYAN HAM MADDELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Turan şöyle devam etti; "Greentech ile yalıtım sektörünün yanı sıra farklı sektörlere hitap edecek yenilikçi ürünler geliştirmeyi de planlıyoruz. Bunun için mevcut ham maddeler ile ürün geliştirirken, konvansiyonel olmayan ham maddeler de kullanarak inovatif ürünler geliştirmek üzere projeler yapacağız. Bu süreçte TÜBİTAK ve KOSGEB projelerinin yanı sıra Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenadaki etkinliğimizi daha da artıracağız".

SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ

TÜRKİYE’DE İLK, DÜNYADA İKİNCİ

ODE Yalıtım’a Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülünü kazandıran “B-s1-d0 R-Flex Elastomerik Kauçuk Köpüğü”; geç tutuşma, tutuştuğunda alevin ilerlemesini yavaşlatma ve minimum duman salımı ile olası bir yangın esnasında büyük avantaj sağlıyor. ODE Yalıtım’ın diğer R-Flex markalı elastomerik kauçuk köpüğü ürünleri gibi havalandırma, iklimlendirme, ısıtma-soğutma kanalları ve tesisat borularını kapsayan çok geniş bir kullanım alanına sahip olan ürün, karbondioksit emisyonlarının en aza indirilmesine ve enerji tasarrufuna da katkı sunuyor. Bununla birlikte mantar, küf oluşumunu önleyici ve antimikrobiyal özellikleri bulunuyor. ODE Yalıtım bu ürünü üreten Türkiye’de ilk, dünyada da ikinci firma olarak da önemli bir başarıya imza attı. 

EKSİ 30 DERECEDEKİ HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLI

Yılın Su Yalıtımı Ürünü ödülüne layık görülen “Epikon Eternal SBS Katkılı Polimer Bitümlü Su Yalıtım Örtüsü” ise yüksek gramajlı keçesi ve 1000/800 N/50 mm çekme mukavemeti özellikleriyle her türlü iklimde ve zorlu koşullarda hızlı ve uzun ömürlü su yalıtımı sağlıyor. Üzeri açık gri renk arduaz taşlı, dolgu malzemesi içermeyen, 5 mm kalınlığındaki ürünün, eksi 30°C soğukta bükülme değeri bulunuyor. Yoğun ve katkısız elastomerik (SBS) formülüyle su yalıtımı yapılacak teras yüzeyine mükemmel yapışma sağlayan Epikon Eternal, tek kat uygulama ile de zaman ve işçilikten tasarruf ettiriyor.

ODE Yalıtım, Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde bu yıl olduğu gibi geçen yıl da aynı kategorilerde birer ödül kazanmıştı. ODE R-Flex 40 “Yılın Isı Yalıtımı Ürünü” olurken, Epikon Aflame ise “Yılın Su Yalıtım Ürünü” ödülüne layık görülmüştü.