Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, BİLGİ Talent Fest 2021 kapsamında geleceğin lider adayları gençlerle ile bir araya geldi.

ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Müdürü Gizem Özgüney ve Kıdemli İnsan Kaynakları Uzmanı Canan Orhan, faaliyet gösterdikleri sektörün önde gelen firmalarıyla Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarını buluşturan etkinlikte gençlere bilgiler verdi, deneyimlerini paylaştı. 

YENİLİKÇİ UYGULAMALARI ÖĞRENCİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Firmaları ile ilgili katılımcılara bilgi vererek konuşmalarına başlayan Özgüney ve Orhan, halihazırda 75 ülkede faaliyette bulunan ODE Yalıtım’ın global bir marka olma yolunda imza attığı başarılara ve yeniliklere işaret etti.

Özgüney ve Orhan, konuşmalarının ikinci bölümünde ise çalışanların mutluluğunu ve bağlılığını artıran insan kaynakları uygulamalarını anlattı; işe alım, staj, eğitim destekleri, yetenek ve gelişim programlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri hakkında konuştu.

Firmanın yenilikçi insan kaynakları uygulamaları, gençlerin büyük beğenisini kazandı.

"GENÇ YETENEKLERE YATIRIM YAPMAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA"

Özgüney, şirketlerinin insan kaynakları stratejisinde genç yetenekleri kuruma çekmenin önemli bir yer tuttuğunu ve bu bağlamda geleceğin iş dünyası trendlerini yakından takip eden, teknolojiye hakim, gelişime açık gençlere ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gençlerin çalışmak istediği bir marka olmaya önem verdiklerini, geleceğin liderlerine yatırım yapmayı öncelikleri arasında kabul ettiklerini ifade eden Özgüney, "Çalışanlarımızı, bedelinin yüzde 100’ünü karşılayarak, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde MBA programlarına göndermemiz, Gelecek Sensin, İK Şapkalı Yönetici gibi yenilikçi programlarımız, bu kapsamda yaptığımız çalışmalarımızdan yalnızca birkaçı." diye konuştu.

Özgüney ayrıca, şirket kültürlerinin taklit edilemediğini ve yaklaşımlarıyla hem gençlere kendilerini geliştirebilecekleri hem de mutlu çalışabilecekleri bir ortam sunduklarını sözlerine ekledi.