Başarılı çalışmaları ile öne çıkan Özgün Teknik firma kurucusu Özgün Üstündağ ile PROOFMAX membran sistemi ve yeni dönemdeki aksiyon planları üzerine konuştuk. Üzerine dökülen betona yapışma sağlayabilen HDPE esaslı membran sistemi için yerli üretim “Proofmax”ın yüzde 100 Türk malı ve yerli sermaye olduğunu ifade eden Üstündağ, sorularımızı cevapladı.

PROOFMAX membran sisteminden ve sistemin avantajlarından kısaca bahseder misiniz?  

Olumsuz geri dönüşleri çok maliyetli ve tadilatı çok zor olan temel altı ve kör kalıplı yani tek yüzlü perdelerin su yalıtımları için birçok sistem ve uygulama metodu geliştirildi. Günümüzde bu alanların yalıtımında en iyi performansı sunan sistemler arasında üzerine dökülen yapısal betona yapışma gösterebilen membran türleri ön plana çıkmaktadır. Özellikle HDPE esaslı membran sisteminde şuan Türkiye inşaat pazarında çok az marka bulunmakta ve bu markalar da yurt dışından tedarik edilmektedir. PROOFMAX bu anlamda Türkiye pazarına gerçekten katma değer sağlıyor. HDPE tabaka üzerine geliştirilmiş olması sayesinde toprak altı şartlara karşı yüksek direnç sahibi olan sistem, özel koruyuculu yapışkan tabaka sayesinde ise üzerine dökülen betona tam ve sürekli bir yapışma sağlayarak yalıtım ile betonarme arasındaki su gezinmelerine izin vermiyor. Sistem gereği koruma betonu gerektirmemesi ise diğer bir avantajı. Ayrıca yerli üretim olması sayesinde kullanıcılara uygun fiyatlar ile malzeme tedariki sağlıyoruz. Üretimin Türkiye sınırları içerisinde olması sayesinde ise yurt dışından ürün gelmesi beklenmiyor. Ürün her daim stoklarda bulunuyor veya kısa sürede üretim bandından çıkarılabiliyor. Ayrıca ürünün CE sertifikasına sahip olması ve tüm gerekli test metotlarından geçer not alması ise güven sağlıyor. 

Özgün Teknik olarak PROOFMAX membran sistemi hakkındaki çalışmalarınız nasıl?

Bizler Özgün Teknik olarak PROOFMAX membran sisteminin Türkiye distribütörlüğünü üstlenmiş bulunmaktayız. Üretici firma olan Politürk ile sürekli dirsek temasında bulunarak, ürünün pazara olan ihtiyaçları ve pazarın ürüne olan ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve sistemi her geçen gün geliştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece ürünün satışı ve pazarlanması değil, uzman uygulayıcı bayilik ağını ve uygulayıcı firmalara süpervizörlük hizmetini de sağlıyoruz.