Bu yıl 23. yılına girdiklerini belirten Nimeçatı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selçuk Aktepe, verimli bir ilk yarı yıl geçirdiklerini vurgulayarak, önümüzdeki dönemde sektöre yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Mevcut kadrolarını ve iş ortaklarını koruyarak yeni istihdamlar sağlamaya doğru gittiklerini söyleyen Aktepe ile, çalışmalarını ve sektördeki gelişmeleri konuştuk. 

Yılın ilk yarısını geride bırakmak üzereyiz. Sektörünüz ve firmanız açısından bu dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Her şeyden önce pandeminin etkisi yılın ilk yarısında en önemli faktördü. Bir yandan yeni normallere alışmaya çalışırken bir yandan da işlerin devam ettiği diğer yönden üreticilerin fiyatlarındaki artışlarla beraber çok yoğun bir ilk yarıyı geride bırakıyoruz.  Nimeçatı’nın 23. yılına girdiğimiz 2021’de oturmuş kurumsal yapısı, çevik ve dinamik ekibimizle ve tüm paydaşlarımızın bizlere gösterdiği teveccüh ile birlikte hedeflerimize ulaştık. Bizim açımızdan verimli bir ilk yarı oldu.

Yaz ayı ile birlikte mevcut birçok yapıda renovasyona gidilecek. Bu yapılarda uygulanacak renovasyon çalışmalarında yalıtım alanında neye dikkat edilmeli?

Esasen geçen yıldan itibaren önemini ve değerini artıran müstakil yaşam tarzına sahip veya ihmal edilmiş yazlık evler şu an birçok insan için kurtarıcı oldu. Diğer yandan da ihmal edilmiş olmaları ya da daha sık kullanılmasıyla beraber bu konutlar için de, başta su yalıtımı olmak üzere ısı ve ses yalıtımı ihtiyaçları da arttı. Dolayısıyla bizim her daim söylediğimiz üzere doğru yerde doğru ürünleri kullanmak ve uygulamanın da işinin ehli insanlar tarafından yapılması en dikkat edilmesi gereken husustur. Örneğin eğer ki çatı arasını değerlendirmek istersek; su yalıtımı ile birlikte bizi yazın serin, kışın ise ısı kaybını önleyecek ısı yalıtım malzemelerini beraber kullanmamız gerekir.

Ürün kalitesi kadar hiç kuşkusuz uygulama da önemli. Markanızın uygulama çalışmalarında sağladığı avantaj nedir?

Biz firma olarak, sektöre ilk olarak uygulama yaparak başladık. Geçmişimizde bu deneyimlerin olması bizleri satış yaparken hem farklı kılıyor hem de bu tecrübeleri sektörle paylaşmamızı sağlıyor. Diğer yönden kardeş kuruluşumuz olan Ondutek ile isteyen kişi ve kurumlara uygulama desteği veriyoruz. Bununla birlikte şirketimizin birçok iş ortağı da uygulama yaptığı için sadece ürün tedariki değil aynı zamanda uygulama desteği de vermiş oluyoruz. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğu” getirildi. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Sektörü nasıl etkiler sizce?

Bu ve benzeri sorumluluklar her şeyden önce dünya kaynaklarının korunması adına çok çok önemli. Öte yandan sadece yeni yapılar değil, mevcut yapılarda da yağmur sularının depolanması ve sonrasında kullanılması mümkün olabilmektedir. Hele hele kuraklıkta her geçen gün daha fazla karşı karşıya kalacağımızı düşünürsek bu zorunluluk çok yerinde bir düzenleme olmuştur. 

Bu yıl hangi çalışmalara odaklanacaksınız? Önümüzdeki süreçte neyi hedefleyeceksiniz?

Önceliğimiz pandemi sürecine göre tüm Nimeçatı mensuplarının sağlığında… Ardından gururla söyleyebilirim ki biz mevcut kadromuzu ve iş ortaklarımızı koruyarak yeni istihdamlar sağlamaya doğru gidiyoruz. Önümüzdeki dönemde Nimeçatı olarak sektöre yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem ülkemize hem sektörümüze hem de kendimize olan güvenimiz tamdır. Tedbirlerimizi alarak, gelecek süreçte etkinliğimizi artırmak en büyük hedefimizdir.