Hızlı teslimat, kaliteli ürün denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’nin odaklandığı en önemli konulardan biri müşteri memnuniyeti. Dinamik yapısını sürekli yenileyen markanın çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nil Tiritoğlu ile konuştuk.

Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’nin sektördeki hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

Firmamız, 2012 yılında Ankara’da Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri olarak kuruldu. Genç firmamızın kökeni, Murat Tiritoğlu A.Ş’ye dayanmaktadır. Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’ni eskiyi ve yeniyi harmanlayarak, kendi sektöründe örnek teşkil edecek, dürüst ticaret ve kaliteli hizmet anlayışını temel alacak yeni nesil bir firma düşüncesi ile oluşturduk.

İnşaat sektörüne yönelik ne tür ürünler ve sistemler sunuyorsunuz?

Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri olarak ısı yalıtımı, su izolasyonu, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı yapan birçok ürünün satışını yapıyor ve müşterilerimize sunuyoruz. Yapılara canımızı emanet ediyoruz. Sunmuş olduğumuz ürünler ve sistemlerden önce bizim için önemli olan doğru malzemeyi doğru projeye veya detaya önermek ve uygulamasını da yeterlilik belgesine sahip ustaların elinden çıkartmak. Ezbercilik her alanda olduğu gibi maalesef inşaat sektöründe de var. Bizim için her şey satış değil, yaptığımız işi sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Yapılara canımızı emanet ediyoruz. Bu sebeple doğru bilinen yanlışları aydınlatmak, malzeme konusunda bilinçlendirmek, kendimize, eğitimimize ve tecrübemize yakışır şeklide müşterilerimize çözüm sunmak bizim için çok önemli.
Çatı veya cephe malzemelerinin yapı güvenliği açısından önemi nedir sizce? Bu malzemeler tercih edilirken neye dikkat edilmesi gerekiyor?

Çatı ve cephe malzemelerinin seçimi yapının ömrünü etkileyen faktörlerdendir. Çatı ve cephe malzemeleri seçimi, bilhassa tasarımı yapılırken sistem olarak çözümlenmelidir. Çatı sistemleri, cephe sistemleri hepimizin bildiği konular oldu. Binaya atıl yük yükleyen eski tip çatı malzemelerinden vazgeçmek, sürekli problem çıkaran mahya altları ve baca diplerinin yalıtımlarına uygulama sırasında hassasiyet göstermek gerekiyor. Cephede de durum aynı… Isı yalıtımı malzemelerini seçerken hem yalıtım değeri yüksek hem de nefes alan malzemeleri seçmek, en önemlisi ise yoğuşmayı (duvardaki terlemeyi) önlemek gerekmekte. Sağlıklı yapı güvenli yapıdır. Çatı veya cephe malzemelerinin gerekli kalite belgelerine ve sertifikalarına sahip olmaları da çok önemli. Merdiven altı ürünler yani ürün kirliliği çok fazla. Bu sebeple kurumsal, güvenilir firmalardan alım yapmak, malzemelerin üretim tarihlerine dikkat etmek, doğru mevsimlerde uygulama yapmak, doğru malzemelerin doğru detaylarda kullanılması sağlamak gerekir. Tüm bunlar bina ömrünü belirleyen faktörlerdir.