Denize karşı konumlanan Nidapark Küçükyalı projesinin öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de LEED sertifikası adayı olması. Bu kapsamda yapımında enerji tasarrufu sağlayacak birçok çalışmaya imza atılacak olan proje, sürdürülebilir özellikleriyle hem yatırımcısına hem de çevreye sağlığına katkı sağlayacak. Nidapark Küçükyalı’nın Türkiye genelinde en çok satış yapan projelerinden biri olduğunu belirten Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sorularımızı yanıtladı. 

Tahincioğlu Gayrimenkul’un gündeminde hangi başlıklar ve projeler var?

Gündemimizde öncelikle mevcut projelerimizin inşaat ve satış süreçlerini tamamlayarak hayata geçirmek bulunuyor. 2019 yılı içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerimizden biri 843 konutluk Nidapark Kayaşehir projemiz oldu. Buna ek olarak; Bağdat Caddesi aksı üzerinde yer alan 12 adet kentsel dönüşüm projemizi de bu yıl içerisinde tamamladık ve yaşam başladı. Şuan satışta olan Nidapark Ayyıldız, Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye projelerimizin inşaatı ve satışları hızlı bir şekilde devam etmekte.  Nidapark Küçükyalı projemizde, inşaatımız planladığımızdan daha hızlı ilerlemekte. Nidapark İstinye projemizi de üç faza ayırdık, proje planına uygun olarak fazlarda inşaatımız hızla devam ediyor. Nidapark Ayyıldız projemiz ise Kâğıthane bölgesinde yer alıyor. Bölgedeki tek yatay mimari ile inşa edilen az katlı konut projesidir. Metro’ya yakınlığı, projede yer alan cadde dükkânları ve sosyal imkânlarının proje içerisinde farklı konumlanması ile diğer projelerimizden ayrışmaktadır. Daha çok yabancıların ilgi odağı halinde olan Nidapark Ayyıldız projelerimizde de satışlar devam etmekte. Bunların dışında Kartal, Kozyatağı, Beykoz, Beylerbeyi, Ataşehir, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Çengelköy gibi birçok bölgede planlama aşamasında olan projelerimiz mevcut. Önümüzdeki dönemlerde bu projelerimizi de hayata geçirmeyi planlamaktayız.

Nidapark Küçükyalı’nın projesinin özellikleri, yaşam kurgusu hakkında bilgi verir misiniz?

İstanbul Anadolu yakasının en prestijli bölgelerinden biri olan Küçükyalı’da konumlanan Nidapark Küçükyalı projesi, ticaret-konut alanları, okul, meydan, belediye, hizmet ve park alanlarından oluşuyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçireceğimiz projemizde 1+1’den 4+1’e kadar değişen metrekare alanlarıyla konut alternatifi mevcut. Adalar manzarasına sahip proje, Nidapark Küçükyalı Burgaz, Nidapark Küçükyalı Heyveli, Nidapark Küçükyalı Sedef ve Nidakule Küçükyalı olmak üzere 10 konut bloğu (1160 konut), dört ofis kulesi bulunuyor. Ofisler 208 m² den 1.259 m² ye değişen büyüklüklerde yer almakta. Proje içerisinde 350 metre uzunluğunda alışveriş caddesi, dekoratif havuzlar, açık yüzme havuzları ve koşu yolları projenin değerini artırmaktadır. Projede 180 ay 0,79 faiz ya da peşin alımda yüzde 23 indirimden yararlanarak konut sahibi olmak mümkün. 

Nidapark Küçükyalı projesi LEED sertifikası adayı. Bu kapsamda projede enerji, su gibi birtakım tüketim alanlarında verimliliği sağlamak adına ne gibi çalışmalar yapılacak?

Denize karşı konumlandırılmış LEED sertifikası adayı Nidapark Küçükyalı projemizi, LEED kriterlerine uygun olarak projelendirdik. Bildiğiniz gibi Nidapark Küçükyalı projemiz, Türkiye genelinde en çok satış yapan projelerinden biri oldu. Ofislerde havalandırma kapasitelerini LEED’e uygun olarak Amerika standartlarının yüzde 30 üzerinde alıyoruz. Projede peyzaj aydınlatmalarının bir bölümü güneş enerjili aydınlatma şeklinde olacak. Tüm otoparklarımızda ise belirlenen noktalara araç şarj istasyonu alt yapısı bırakılacak.

Nidapark Küçükyalı projesinde havuz ve peyzaj çalışmaları kapsamında neler yapılacak?

Peyzaj tasarımında Nidapark Küçükyalı Kınalı ve Nidapark Küçükyalı Heybeli etaplarında göletler, çim alanı, mevsimsel ağaçlar, ağaççık ve bitkiler, çalı sıraları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, üç pota basketbol alanı, pergolalar ve oturma alanı ile yüzme havuzu kenarında açık ve kapalı alanı olan kafeterya, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası mevcuttur. Nidapark Küçükyalı Sedef etabında açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, kafeterya, çim alanı, yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanı ve ağaççık ve bitkiler mevcuttur. Nidapark Küçükyalı Heybeli etabında ise açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, kafeterya mevcuttur.

Tahincioğlu Gayrimenkul’un hedeflerini öğrenebilir miyiz?

Tahincioğlu olarak hedefimiz, geliştirdiğimiz projelerle sektöre ve Türk ekonomisine önemli bir değer katmak oldu. Bugüne kadar sektöre değer katan pek çok projeye imza attık, bundan sonra da aynı yolda aynı titizlikle yürümeye devam edeceğiz. Yeni projelerimizle de bu değeri büyütmek için çalışıyor, Türkiye’nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına pek çok fırsatı da değerlendirmeye devam ediyoruz. Sektörde daha önce uygulanmamış ya da ince detaylarda daha önceki örneklerinden ayrışan projeler yapmaya önem veriyoruz. Projelerimizin tercih edilmesinde de güven ve güçlü marka kimliğimiz öne çıkıyor. Müşteri memnuniyetini en yüksek noktaya çıkartmak, satış ve satış sonrası süreçlerimizi daha da iyi seviyelere getirmek için çalışmalarımıza odaklanıyoruz. Bizi tercih eden müşterilerimize en doğru kanaldan ve en doğru mesajla ulaşmaya ve ihtiyaç duydukları yaşam alanlarına yönelik projeler üretmeye ve satış sonrası desteğimizi arttırmaya devam edeceğiz.