BMI Group’un faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Bir Standard Industries kuruluşu olan BMI Group; eğimli çatılar, teras çatılar ve su yalıtımında yenilikçi, teknolojik ve özgün çözümler sunan dünyanın en büyük üreticisidir. BMI Group olarak ülkemizde, eğimli çatılar alanında Braas Çatı Sistemleri ve Icopal Shingle-Sistem ile çözümler sunmaktayız. Teras çatı alanında ise performansı dünya çapında kanıtlanmış EverGuard TPO membran sistemi, PVC membranda Wolfin ve bitümlü membran çözümlerinde Icopal markaları ile faaliyet göstermekteyiz. BMI Türkiye olarak alanındaki en kaliteli, en teknolojik ve en işlevsel ürünleri tüketicilerimizle buluşturmanın yanı sıra onlara bir çatıdan daha fazlasını sunmayı hedefliyoruz. Ulaştığımız her projeyi özel olarak ele alıyor; detaylandırıyor, keşif, mühendislik, teknik destek, tasarım ve şantiye kontrollerini de kapsayan bir hizmet paketiyle birlikte sunuyoruz. Böylece tüketicilerimizi, her ayrıntısı titizlikle düşünülmüş geniş ürün gamı ve uzman çözüm ortaklarımızca verilen “Anahtar Teslim Çatı” hizmetiyle uzun ömürlü ve estetik çatılara kavuşturuyoruz.  

Çatıda su yalıtımın önemi nedir? Firmanız bu alanda nasıl bir fayda sağlamaktadır?

Ülkemizde çatılar sürekli olarak masraf çıkaran, akıtan ve çatı katında konfor sağlayamayan sorunlu yapı alanları olarak görülüyor. TUİK verilerine göre ülkemizdeki nüfusun yaklaşık yüzde 40‘ının konutunda sızdıran çatı, nemli duvarlar, izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşanmakta olduğu belirtiliyor. Oysa çatılarda su yalıtımının birbiriyle uyumlu ürünlerden oluşan bir sistemle çözülmesi ve teknik olarak doğru uygulanması sayesinde uzun ömür ve konfor sağlanabiliyor. 
Braas Çatı Sistemleri, zorlu hava koşullarına dayanıklı, nefes alan, donatılı, reflektif ve su yalıtımını enerji tasarrufuna dönüştüren geniş seçenekleri sayesinde çatılardaki su yalıtımı sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bir bütün halinde çalışan Braas nefes alan modüler çatı sistemi ile de çatılarda hem enerji verimliliğini artırıyor, hem de yaşam konforunu sağlayabiliyoruz.

Türkiye’de neyi hedefliyorsunuz, hangi konulara odaklanacaksınız?

Bu yıl hem eğimli hem de teras çatılara yönelik yeni ürünlerimizi tüketicilerimize anlatmaya yoğun olarak odaklanmış bulunuyoruz.  Yine geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiğimiz, kiremitlerin estetik ve fiziksel performansını en üst düzeye çıkaran bir teknoloji olan Evolution Innotech ve özellikle modern yapıların mimarisinde beğeni toplamış TegaLModerN kiremidimiz üzerinde de çalışmalarımız olacak. BMI Türkiye olarak yoğun Ar-Ge çalışmalarına devam edeceğiz. Bu planlamalar kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilmekte ve projelerimiz hayata geçirilmektedir. Braas Çatı Sistemleri, EverGuard TPO Membran Sistemleri ve Icopal Su Yalıtımı Çözümleri markalarımız için inovasyonda öncü ve lider bir konuma sahip olmak bizim için vazgeçilmez ve uzun vadeli bir stratejidir.