Nef markasıyla İstanbul’un birçok merkezinde projeler geliştiren Nef Yapı  tarafından İstanbul Bahçelievler’de 44 bin 326  metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Nef Bahçelievler’in iskele sistemlerinde çözüm ortağı Yağmur İskele Sistemleri.  10 bloktan oluşan, 1.023 adet konut ve 14 adet ticari ünitenin bulunduğu projede Yağmur Güvenlikli İskele Sistemleri kullanıldı.

TS EN 12810 standardına göre güvenlikli iskele üretimi yapan markanın Genel Müdürü Ümit Yağmur, “Üretimimizin büyük bir kısmını otomasyona bağladığımız için ürünlerimiz standart kalitededir. Otomatik kaynak robotları, otomatik kesim makinaları, roll-form makinalarımız sayesinde hatayı sıfıra indirme gayretindeyiz. Ürünlerimizin tamamı daldırma galvanizli yaparak, bu noktada farkımızı ortaya koymaktayız. Sacdan imal merdivenli platform, çelik platform ve topukluk diye adlandırdığımız ürünlerimizi roll-form hattında çekerek, daha mukavemetli olarak imal ediyoruz. Panolarda darbelere karşı dayanıklı olması ve kırılmaması için dövme pim kullanıyoruz.” dedi.


Rüzgar ve kar yükü iskelenin statiğine çok ciddi etki eden faktörler olduğunu vurgulayan Yağmur, sözlerin şu şekilde sürdürdü:
“Özelliklede yüksek binalar için kurulan iskelelerde bu yükler daha da kritik önem arz etmektedir. Rüzgarı fazla alan binalarda ve yüksek binalarda iskele projesi oluşturulurken uygun sistem ve ekipmanlar seçilmeli. Daha önce çok sayıda yüksek binalar için güvenlikli iskele tedariği gerçekleştirdik. İskele projesini doğru çözdüğümüz için hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadık.”