REHAU Bina ve Altyapı Çözümleri Satış Direktörü Arda Özer, NEA SMART 2.0 uygulamasının getirdiği önemli avantajları paylaştı. Söz konusu uygulamanın  mahal konfor sıcaklıklarını her bir oda için ayrı ayrı sağladığını aktaran Özer, “Sistem, söz konusu konfor sıcaklıkları ve kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak sürece otomatik olarak adapte oluyor. Oda termostatları‚ geofencing teknolojisini kullanarak, ev sakinlerinin evde mi, yoksa eve doğru yolda mı olduğunu tespit ediyor ve ısıtma sıcaklığını otomatik olarak ayarlıyor” dedi. Arda Özer sorularımızı yanıtladı. 

Bize REHAU’nun yeni yapılanmasını ve odak noktalarını paylaşır mısınız? 

REHAU Grup olarak REHAU Automotive ve REHAU Industries'i grup içinde ayrı şirketler olarak organize etme kararı aldık.  Yeni dönem ile birlikte iş modeli, müşteri yapısı ve iç organizasyon açısından farklı olan otomotiv bölümü, REHAU Automotive adı altında bağımsız bir şirket olarak hayatına devam ediyor. Bu doğrultuda REHAU Denetim Kurulu’nun 20 yıldan fazla bir süredir yönetiminde olan Jobst Wagner, 1 Temmuz 2021'de Denetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşi Dr. Veit Wagner'e devretti ve başkan yardımcılığı rolünü üstlendi. Yeni şirket REHAU Industries, REHAU'nun diğer bölümleri için ortak şemsiyeyi oluşturacak. Bina ve Altyapı Çözümleri, Pencere Çözümleri, Mobilya Çözümleri ve Endüstriyel Çözümler. Aynı zamanda bölümler arası hizmet birimlerine ev sahipliği yapacak. Her iki yeni şirket de müşteri odaklı rekabet ve karlı büyüme için en uygun şekilde konumlandırılacaktır. REHAU Industries, Yönetim Kurulu Başkanı William Christensen tarafından yönetilmeye devam edecek. Yeni yapıya geçişin 2022 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Yeni ürününüz NEA SMART 2.0 oda termostatının hangi akıllı fonksiyonları var? Hangi özellikleriyle öne çıkıyor?

NEA SMART 2.0, akıllı işlevlere sahip özellikleri ile evden ve/veya dışarıdan konforlu şekilde kullanım imkanı sağlarken, kullanıcılar, internet erişimi olduğu sürece dünyanın her yerinden sistemi kontrol altında tutabiliyor. Uygulama, mekan ısıtma/serinletme ayarı seçeneğine ilave olarak; enerji izleme seçeneği de sunuyor ve kullanıcıyı mevcut sistem durumu hakkında bilgilendiriyor. Diğer bir seçenek ise, REHAU yetkili teknik servislerince uzaktan bakım imkanının sağlanabilmesi. İhtiyaç duyulması halinde, söz konusu adreslere gidilmesine ve vakit harcamaya gerek kalmadan, kontrol ayarlarının hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlanıyor.

Enerji izleme seçeneği kullanıcılara ne tür avantajlar sağlıyor?

NEA SMART 2.0 sistemi, hassas ve akıllı kontrolü sayesinde, aşırı ısıtma ve dolayısıyla gereksiz enerji tüketiminin de etkin bir şekilde önüne geçiyor. Örneğin‚ “pencere açık” algılama fonksiyonu, bir pencere açıldığında, oda sıcaklığında ani bir düşüş olduğunu algılıyor ve enerji tasarrufu için geçici olarak ısıtma sistemini kapatıyor. Böylece yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sağlıyor.

NEA SMART 2.0 farklı odaların sıcaklıklarını nasıl farklı farklı ayarlıyor? 

NEA SMART 2.0 ayrıca mahal konfor sıcaklıklarını her bir oda için ayrı ayrı sağlıyor. Sistem, söz konusu konfor sıcaklıkları ve kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak otomatik olarak adapte oluyor. Oda termostatları‚ geofencing teknolojisini kullanarak, ev sakinlerinin evde mi, yoksa eve doğru yolda mı olduğunu tespit ediyor ve ısıtma sıcaklığını otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca, kullanıcıların manuel olarak kullanma imkânı da her daim mevcut. Cihaz üzerinde doğrudan veya uygulama üzerinden dünyanın her yerinden kullanım mümkün. Buna ilaveten, Nea Smart 2.0 fonksiyonları Amazon Alexa üzerinden ses kontrolü ile de kolayca ayarlanabiliyor.

Türkiye’de bu ürünle ilgili pazar payı hedefiniz nedir? 

Akıllı ev çözümleri, artık gittikçe daha fazla binada kullanılmaya başlanan yeni bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Elektroteknik ve Elektronik Endüstrisi Merkez Birliği (ZVEI) tarafından yapılan ve örnek teşkil eden bir tüketici araştırmasına göre; beş Almandan biri evinde internet bağlantılı ürünler kullanıyor. Bunlardan yaklaşık yüzde 40'ı ısıtma sistemlerini kumanda ediyor. REHAU ise bu noktada, NEA SMART 2.0 ürünü sayesinde akılcı bir çözüm getiriyor. İster yeni evlerde ister yenileme projelerine entegre edilebilen sistem mevcut KNX altyapılı akıllı ev sistemleri ile de entegre olabiliyor. Ayrıca kurulu fancoil sistemi olan mahallerde fancoil kontrolü de mümkün. Amacımız her geçen gün pazar payını artıran Nea Smart 2.0 ile kullanıcılara fayda sağlamak.