Elektrostatik filtre cihazlarınızla hangi projelere çözüm sundunuz? 

Üretimini yaptığımız elektrostatik filtre cihazlarımız ile Nusr-Et, Günaydın Restaurant, Günaydın Kebap, Günaydın Kasap, Burger King, Dönerci Ali Usta  gibi  birçok kurumsal markalara hizmet veriyoruz. Bu işletmeler, semt sakinlerinin daha duyarlı olduğu konumlarda yer aldıkları için, duman ve kokunun minimum seviyede olması talep ediliyor. Buna uyulmayıp, duman ve koku sorunu yaşanması durumunda semt sakinleri tarafından resmi mercilere şikayet ediliyor, önlem alınmaması durumunda ise yaptırım uygulatılıyor. Bu nedenle, bilhassa bu gibi bölgelerde işletmeler en iyi neticeyi elde edecek sistemleri uyguluyorlar. Örneğin; Nusr-Et’in Etiler şubesinde 16 bin metreküp/saat kapasiteli arka arkaya üç sıra süper seri elektrostatik filtre cihazlarımız kullanılıyor. 
Şaşkınbakkal Günaydın’da yine 16 bin metreküp/saat kapasiteli arka arkaya üç sıra süper seri elektrostatik filtre cihazlarımız kullanılıyor. Ayrıca Burger King’in Acıbadem’deki şubesinde ise 16 bin metreküp/saat kapasiteli arka arkaya iki sıra süper seri elektrostatik filtre cihazımız kullanılıyor. Günaydın Resturant’ın Azerbaycan Bakü’deki şubesinde 12 bin metreküp/saat kapasiteli arka arkaya iki sıra süper seri elektrostatik filtre cihazlarımız kullanılıyor.
Profesyonel mutfak filtrasyonunda; elektrostatik filtre cihazlarımızın yanı sıra torba filtre, UV-C filtre, aktif granül kartuşlu karbon filtre ve ezgost fanımızın yer aldığı  modüler ünitelerimizle kompakt sistemler oluşturuyoruz. Aynı zamanda endüstriyel tesislerde kullanılmak üzere elektrostatik filtre cihazları da geliştirmiş bulunuyoruz. Bu cihazlarla, tekstil fabrikalarındaki ram cihazlarından çıkan baca dumanının filtrasyonunu temin ediyoruz. Ram cihazlarının filtrasyonunda kullanılacak olan elektrostatik filtre cihazlarının farklı özelliklere sahip olması gerekir. Çünkü, ram cihazlarından yaklaşık 200 derece yüksek ısı çıkıyor. Elektrostatik filtrasyon sistemini uygulayabilmek için, öncelikle bu ısıyı 70oC nin altına indirmemiz gerekiyor. Geliştirdiğimiz bu sistemi ilk olarak İnegöl’de bulunan Özel Tekstil fabrikasında uyguladık. Bu tesiste 20000 metreküp/saat kapasitede ön soğutuculu elektrostatik filtre cihazlarımızı uyguladık. Bu uygulamanın, bahsi geçen tesis faaliyetini sürdürürken yapıldığını belirtmek isterim. Tekstil tesisleri üretimlerini durduramadıkları için, kurulum süresince bu koşullara uyulması gerekiyor. Sanayi tesislerinde havanın filtrelenerek dışarıya atılması çevre ve insan sağlığı açısından önemli. Endüstriyel tesislerde dumanın engellenmesi için en doğru çözüm olarak elektrostatik filtre cihazları kullanmak gerekir. Bu elektrostatik filtrasyon sistemiyle, havadan suya ve havadan havaya ısı geri kazanımlı tasarımlarımızla, işletmelere enerji tasarrufu sağlıyoruz. Bu sayede işletmeler,  hem çevre standartlarına uygun koşullarda üretim yapıyorlar, hem de yatırım tutarını kısa sürede geri kazanıyorlar.

Hava temizleme sistemleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

ABD ‘den RGF firmasının ileri oksidasyon sistemli hava temizleme cihazlarını ithal ediyoruz. Bu cihazları fancoil ünitelerinde, kanallı split klimalarda ve klima santrallerinde kullanıyoruz. Ayrıca, bu ürünlerin kendinden fanlı olanları ofislerde ve evlerde kullanılabiliyor. Kendi tasarladığımız fanlı kompakt cihazlarla, kullanıcının ihtiyacına uygun çözümler sağlıyoruz. Bu ürünlerle havadaki ve yüzeydeki virüs, bakteri, küf, mantar, allerjen, polen gibi kirleticileri yok ederek iç ortam havasını temizliyoruz. Cihazın iç kısmında özel geliştirilmiş bir UV lamba bulunuyor. Bu lamba gümüş, bakır ve titanyumdan oluşan su bazlı bir kılıfın içerisine yerleştirilmiştir. Bu ışınlar kılıftan geçerken daha yoğun, daha uzun mesafede, daha hızlı bir şekilde havaya intikal ederek havada gözle görülmeyen hidroperoksit (H2O2) gibi yararlı oksidasyon iyonlarını aktif hale getiriyor. Bu aktif hidroperoksitler sayesinde havadaki ve yüzeylerdeki kirleticileri (virüs, Bakteri, allerjen, polen, küf, mantar vs) okside ederek yok ediyorlar. Bu işlem neticesinde oksijen molekülü açığa çıkarak bu işlem devam ediyor. Böylece, insan sağlığı için gerekli olan temiz havayı oluşturarak taze hava ihtiyacını karşılıyor. Sigara dumanını yok edebiliyor. Bu sistem aynı zamanda yüzeydeki kirleticileri de yok ediyor. Yeterli taze havanın verilemediği ofislerde çalışanlar için, ne yazık ki sağlıklı bir ortam söz konusu değil. İç hava kalitesi insanın sağlığı ve verimli çalışabilmesi için büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar RGF’nin ileri oksidayon sistemli hava temizleme ürünleriyle, birçok önemli ofiste havalandırmayla ilgili çözüm sunduk. Üstelik Toros Soğutma olarak, RGF ürünlerini de kullanarak uygulama yapılacak yerin ihtiyacına göre tasarlayıp, kompakt olarak değişik şekilde monte edilebilen (Duvar, yer, tavan tipi vb. gibi) hava temizleme cihazları imal ediyoruz. Örneğin; Geçenlerde imal ettiğimiz hava temizleme cihazını, mevcut olan klima sistemini tamamlayacak şekilde dizayn ettik ve firmanın 20 kişilik yönetim kurulu toplantı odasında kullandık. Bu odanın tüm taze hava gereksinimini cihazımızla karşıladık. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz? 

Toros Soğutma olarak müşteri memnuniyetine önem veren bir firmayız. Müşterilerin ihtiyacını en doğru çözümlerle karşılamaya çalışıyoruz. Sektördeki tecrübemiz ile ihtiyaçları doğru analiz edebiliyor, kaliteli cihazlarımızla verimliliği arttıracak doğru çözümler sunabiliyoruz.  Hedefimiz sektörde hakkettiğimiz yere ulaşmaktır. Bugün Türkiye pazarında birçok önemli global marka ve kuruluşun çözüm ortağıyız, bu başarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple kendimizi geliştirmeye devam ediyor, özellikle elektrostatik filtre cihazlarımızı torba filtreli, özel UV lambalı ve kartuşlu aktif karbon filtreli modüler üniteleri kompakt  filtrasyon sistemleri olarak tasarlayıp, imal ediyoruz. Ayrıca, kendinden davlumbazlı elektrostatik filtre cihazlarımızı da üretiyoruz. Kanal tipi ve kendinden davlumbazlı elektrostatik filtre modellerimizde otomatik yıkama sistemini de uyguluyoruz. Bu şekilde işletmelere, hem bakım giderlerinden önemli tasarruf, hem de cihazlar aşırı kirlenmeden, zamanında ve kolaylıkla temizlenerek egzost hava kanallarının daha az kirlenmesini sağlıyoruz. 

Hedefimiz, AİRGREEN markamızla yeni tasarımlarla ilgili çalışmalarımıza devam ederek, gıda ve tekstil sektörlerinin egzost bacalarında yüksek verime sahip, enerji ve işletme bakım giderlerinden yüksek tasarruf sağlayan çevreci filtrasyon sistemlerimizin kullanımını yaygınlaştırmaktır. Ayrıca, sadece yurt içinde değil yurt dışında da aranılan bir marka olarak, ülke ihracatına katkıda bulunmaktır.