REPLAY firmasının faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Replay, kurucularının 20 yıllık birikimi neticesinde İstanbul’da yaklaşık beş ay önce kuruldu. İtalyan markası Comunello’nun distribütörüyüz. Üst segment ürün kategorisinde yer alan bu markanın ürünlerinin Türkiye pazarında bayiler kanalıyla dağıtımını, teknik servis hizmetini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Çağatay Alüminyum ile Record firmasının satış, pazarlama ve proje ayağında çalışmalar yapıyoruz. Otomatik kapı sistemleri ile öne çıkan Record’un daha çok hastane kapıları, ameliyathane kapıları, otel girişleri, döner kapılar, yarım dairesel kapılar, hermetik kapılar, pvc gibi kapı modelleri mevcut. Sektörde tüm ürünlere aynı anda çözüm sunabilen tek firma Record. 20 yıldır bu sektörde faaliyet göstermemiz sebebiyle güçlü bir deneyimimiz ve bayi portföyümüz mevcut. Tecrübelerimize güveniyor, bu nedenle de ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeleri bir kriz olarak görmüyoruz. Birçok sorunu aşan ülkemizin bunu da aşacağına ve iyi gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz. Bu nedenle de bu yatırımı gerçekleştirdik. Comunello markamız oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ağırlıklı olarak otopark sistemleri, bariyer sistemleri, bahçe kapısı motorları, bahçe kapıları mevcut. Ayrıca 90 derece ve yan kayar şeklinde çalışan alternatiflerimiz var. Kapı açma mekanizmaları, radarlı cam kapılar, hastane-ameliyathane kapıları yani kapı üzerine tüm çözümlerimiz mevcut hiçbir eksik ürünümüz yok. Geçit sistemleri üzerine profesyonel çalışıyoruz. Hem satış ayağında hem de teknik departman olarak oldukça iyi bir noktadayız ve birçok kurumsal firma tarafından ürünlerimiz tercih ediliyor. 20 yıllık tecrübemizi bu yeni firmayla taçlandırmak istedik.

Ürünleriniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz? Müşterilerinize sağladığınız en önemli avantaj nedir?

Türkiye’de son 15 yılıdır lüks tüketimin artmasıyla sitelerde, konutlarda otomatik kapılar kullanılmaya başlandı. Comunello grubunda yer alan otomatik kapılar ev ya da işte bahçe kapısı, garaj kapısı, mutfakta balkon çıkış kapısı olarak tercih ediliyor. Hem güvenlik hem de konfor amaçlı insanlar evlerinde otomatik kapı tercih ediyor. Bahçe kapınız otomatik açıldığında güvenliği sağlıyorsunuz. Firmamızın tüm bahçe kapılarına uyum sağlayacak farklı modelleri mevcut. Bunların boyutlarına, ağırlıklarına, açma şekillerine göre seçenekleri bulunuyor. Ayrıca kollu otopark sistemleri, bariyer sistemlerinin yanı sıra hastane, ameliyathanede, marketlerde kullanılan radarlı cam kapıların çeşitli uygulamaları ve bunların aksesuarları da ürün portföyümüz arasında. Örneğin bir bahçe kapısı motorunu açmak için çok çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Plaka tanıma sistemi ile konforu ve güvenliği arttırabilirsiniz. Dolayısıyla müşterilerimizin tüm taleplerine geniş ürün portföyümüzle cevap verebiliyoruz. Özellikle lüks projeler geliştiren müteahhtiler talepleri ile bu sektöre yön veriyor. Bu talepler neticesinde otomatik kapı sistemleri artık güvenliğin önemli bir parçası oldu. Otomatik kapı sistemlerinin, hem hijyeni sağlaması hem de ısı kaybını engellemesi açısından bir ihtiyaca dönüştüğünü söyleyebiliriz. Türkiye’de bu sistemlerin kullanımının çok daha artacağını öngörüyoruz. 
Sizin de vurguladığınız gibi hijyen ve güvenlik açısından otomatik kapı sistemleri önemli. Bu konuda firmanızın sağladığı avantaj nedir?
Çift kapının kullanıldığı projelerde, birinci kapı kapanmadan ikinci kapı açılmaz. Böylelikle hem hız artar hem de tozun içeriye girmesi ve ısı kaybı engellenir. Aynı zamanda yine kapının açılış şekline göre şifre paneli sistemi, parmak izi sistemi, el yaklaşım sensörü ya da radar kullanılabilinir. Böylelikle giriş ve çıkışlar kontrol altına alınarak güvenliği arttırmış olursunuz. Ayrıca bu sistemlere yangın sistemleri de adapte edilebiliyor. Yangın esnasında hangi kapıların açılacağı ya da kapılacağı önceden belirlenerek, olay esnasında hızlı müdahale edilebilmesini mümkün kılıyoruz. Kapı bunu otomatik olarak uygular ve yaptığı işlemi de bilgisayara yansıtır. Hava sirkülasyonu kesildiği zaman yangın esnasında hava geçirmeyen kapılar da var. Hava sirkülasyonu kesildiğinde yangının yayılma hızı durdurulmuş olunur.

Bayilik çalışmalarında nasıl bir yol izliyorsunuz?

Replay markamızda son kullanıcıya buradan hizmet vermeyecek, bayilik sistemini aktif hale getireceğiz. Gelen projeleri de bayilerimiz üzerinden yapacağız. Tüm bayilerimiz bize gelen projelerden bizimle partner olarak çalışıp, iş yapmış olacaklar. Biz burada daha çok toptancı olarak çalışacağız. Yaptığımız iş Türkiye’nin tüm illerinde bayi yapılanmamızı tamamlayıp, buradan sistemleri onlara tedarik ederek satışlarına yardımcı olmaya çalışmak.
Servis hizmetleriniz konusunda nasıl bir hizmet sağlayacaksınız?
Ürün gamımızda yer alan tüm sistemler, Avrupa standardında üretilmiş ve CE belgesine sahiptir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yurt dışından gelen Avrupa ürünlerine iki yıl garanti verilmesini mecbur kılıyor. Ayrıca ürünün yedek parçasını 10 yıl bulundurmanız gerekiyor. Yedek parçamız, teknik servisimiz, teknik servis personelimiz her zaman hazırdadır. Merkez ofis olarak biz ve bayilerimiz, hem ürün hem de yedek parça stoku bulunduruyoruz. Bayilerimiz herhangi bir arıza anında müdahale ediyor ve gerektiğinde arızalı parçayı bize gönderiyor. Böylelikle müşterilerimize hızlı çözüm sunabiliyoruz. 

Türkiye’de uzun veya kısa vadede hedefleriniz neler?

Replay olarak Türkiye’de uzun vadede çalışmayı hedefliyoruz. Ürün ve sistemlerinizin kalitesine güvenimiz tam. Nitekim kullanıcıların ürünlerden duyduğu memnuniyet sebebiyle bayilerimiz de bizimle çalışmayı tercih ediyor. Ticari endişe taşıyan bir firma değiliz, ürün ve hizmet kalitesinin beraberinde müşteri memnuniyetini artıracağını biliyoruz.