Supershield Admixplus likit kristalize esaslı su yalıtım ürünümüz, Çimbeton iş birlikteliği ile Doyap inşaat şantiyesi-İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi temel ve perde beton dökümünde başarı ile uygulanmıştır. Bölgedeki çözüm ortağımız Çimbeton teknik ekibi ve dört adet beton pompası ile 5.000 m3’lük temel betonunun dökümü yaklaşık 22 saatte kusursuz ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Betonun işlenebilme kolaylığı ve istenmeyen soğuk derz durumları ile karşılaşmamak için, ekip halinde daimi kontrolün şantiye sahasında bizzat sağlanmış olduğu bu önemli projeye, Çimbeton ile ortak bir şekilde imza atmış olmanın gururunu yaşamaktayız.

ADMİXPLUS LİKİT KRİSTALİZE ESASLI SU YALITIMIYLA ZAMANDAN TASARRUF
Yeraltı su seviyesinin yaklaşık 2 metre olduğu ve hidrostatik su basıncının bu nedenle oldukça yüksek olduğu bu projede, Supershield Admixplus ile üretilen 5000 m3’lük kristalize beton için en uygun mix-dizayn Çimbeton ve Supershield teknik departmanının ortak çalışmaları ile Çimbeton Ar-Ge laboratuvarlarında hazırlanmıştır. Admixplus sıvı formu sayesinde betonun tamamına homojen bir şekilde nüfuz etmesi adına, beton santralinde üretim esnasında otomatik dozajlama sistemi ile betona ilave edilmiştir. Bu sayede santralde ve şantiye alanında ekstra zaman ve işçilik kaybı yaşanmamış, iş akışı daha hızlı ve hatasız gerçekleşmiştir. Admixplus uygulanmış betonun taze ve sertleşmiş özelliklerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve taze betonda sıradışı bir kıvam farkı oluşmadığı için kristalize betonun şantiyeye taşınması esnasında standart bir betondan herhangi bir fark gözlenmemiştir. Şantiyeye ulaştırılan kristalize betonun yerleştirilmesi ile temel betonunda su yalıtımı işlemi tamamlanmış, betonun hidrostatik basınca olan direncide en üst düzeyde sağlanmıştır. Özel kimyasal formülasyonu sayesinde Admixplus, betonun ömrü boyunca aktif olarak kalmaya devam eder. 0,4 mm ye kadar olan çatlakları köprüleme özelliği sayesinde ise suyun donatıya ulaşmasını engellemekle beraber beton durabilitesini de arttırmış olur. Kristalize betonun yerleştirilme işleminden sonra yapılması gereken tek şey betonun kürleme işleminin iyi yapılmış olmasıdır.

Temel betonunu takiben imalatına başlanan perde betonları da aynı şekilde Admixplus ile kristalize beton olarak dökülmüş olup yalıtımın kusursuz olarak tamamlanabilmesi için, ikinci aşamada soğuk derzlere sodyum bentonit ve kauçuk esaslı su ile genleşen bant uygulamaları ve gerekli tio-rot deliği tamiratları uzman uygulayıcı bayimiz 4gen teknik tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.
Su yalıtımı konusunda işin sağlıklı yapılmasını olumsuz olarak etkileyebilecek olan değişken sayısının fazla olması, doğru ürün ve Ar-Ge çalışmaları ile beraber güçlü birliktelikler ile kolaylıkla aşılmaktadır. Bu noktada Supershield Yapı Kimyasalları olarak yenilikçiliğe uygun bakış açımızı bizimle paylaşabilecek olan tüm çözüm ortaklarını Supershield Türkiye ailesi olarak bizimle tanışmaya, en büyük projelere en yenilikçi ve sağlıklı çözümleri birlikte sunmaya davet ediyoruz.