Modüler yapılara olan ilginin pandemiyle birlikte yüzde 40 oranında artmasıyla birlikte, modüler yapı pazarı büyüklüğünün 2027'ye kadar 106,22 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Salgın sürecinde fuar ihtiyacını da talep artarken, bu kapsamda Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye’nin ilk "Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı" 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

SEKTÖR PREFABRİK YAPILARA EVRİLİYOR

İnşaatın salgından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğine dikkat çeken Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, birçok kullanım alanı sunan prefabrik yani modüler yapıların COVID-19 sürecinde sektörün başka bir yöne evrilmesine de neden olduğunu söyledi. Burada kişilerin bakış açılarının değişmesinin de kilit rol oynadığını ifade eden Aslan, buradan yola çıkarak hem sektörün hem de tüketicilerin bir platformda buluşmaları için çalışmalara başladıklarını aktardı. 
Nergis Aslan, hedeflerinin farklı coğrafyalardan gelecek 250 katılımcı firma ve mimarlardan müteahhitlere, kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası alıcılara kadar birçok meslek grubundan 20 bin ziyaretçi ile fuarcılığa yeni bir soluk kazandırırken, sektörün nabzının atacağı bir buluşma organize etmek olduğunu da sözlerine ekledi.