Kavis Yapı’nın geçmişten bugüne çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? 

2018 Şubat ayında kurulan Kavis Yapı, teorik bilgi ve uygulama bilgisini başarıyla buluşturan güçlü ekibi ile kurumsallaşmanın önem kazandığı günümüz iş dünyasında insana, topluma, tarihe, kültüre, doğaya saygıyı ihmal etmeden gelecek nesillere önemli eserler bırakmayı hedef edinmiştir. Geleneksel mimari ile modern mimari arasında dengeli bir bütünlük oluşturan çizgimiz; çağdaş ürünlerin tüm yararlı özelliklerini geleneksel yapılar üzerinde başarıyla uygulayan, genç, dinamik, yaratıcı kadro ve donanıma sahiptir. Kavis Yapı, tasarımları ve uygulama başarısı ile sektöre yön veren referans bir firmadır. Kavis Yapı, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı tüm işleri sözleşme koşullarına, hukukuna bağlı kalarak, süresi içinde başarıyla tamamlamıştır.

İnşaat sektörüne hangi çözümlerinizle hizmet veriyorsunuz?

Camilerin proje ve tasarım aşamasında kullanılacak tüm malzemelerin şart namesi oluşturularak, uygulama yöntemleri belirlenir. Tüm değişiklikler tasarım aşamasında yapılarak, uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek çelişkiler herhangi bir zaman ve maliye kaybı yaşanmadan giderilir. Bu durum müşterilerimizin, hem tasarım aşamasına hem uygulama aşamasına katkı sağladıkları gibi oluşabilecek aksaklıklar önceden belirlenebilir.

Çalışmalarınız arasında cami projeleri öne çıkıyor. İbadethaneler hem işlevsellik hem de tasarım açısından önemli. Bu projelerin inşaatında hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz?

Günümüz modern mimarisi ile geleneksel mimari arasında bir köprü kurulması için çalışmalar yürütmekteyiz. Kullanılacak malzemeler ve uygulama yöntemleri bu kriterlere göre seçilir.  Bu hususlar göz önünde bulundurularak, alanında uzman ve deneyimli mimarlarımızın öncülüğünde projelerin tüm aşamaları hassasiyetle elenir.