Maniş Yapı’nın çalışmaları ve başarısı hakkında bilgi verir misiniz?

Maniş Yapı, 1975 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü‘nün kurşun ekibinde göreve başlayan babamız Rahmi Maniş‘in, Türk mimarisindeki klasik kurşun işleme geleneğinin tüm inceliklerini ve bilgi birikimini aktardığı ve bizzat 25 yıl beraber çalıştığı biz oğulları tarafından 45 yıllık tecrübenin sonucu olarak kurulmuştur.

Gündeminizde yer alan diğer projeler neler?

Taksim Maksem Camii Titanyum Çinko malzeme tedarik ve uygulama işlerini firmamız üstlenmiştir. 27 ton mat yeşil titanyum çinko kullanılmıştır. Taksim Maksem Camii Türkiye‘nin camiler ve diğer tüm yapılar göz önünde bulundurulduğunda, teknik ve görsel açıdan en ileri ve modern uygulama yöntemleriyle icra edilmiştir. Ağaoğlu, Sur Yapı, Ak Yapı, Gür Yapı, Medipol, Kuzu Grup vb. Türkiye‘nin önde gelen firmalarıyla birlikte çalışmış, tercih edilen firmalar arasında ön safhada yer almıştır.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Maniş Yapı İzolasyon Metal Çatı Kaplamaları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurulduğu günden bugüne kalite standartları ölçüsünde üretim ve uygulama alanında, istikrarlı, kararlı ve tutarlı bir yol izlemiştir. Klasik ve geleneksel yapıları kimi zaman kesin bir çizgi ile ayırmış, kimi zaman ise mimarlarımızın ve mühendislerimizin denetiminde modern bakış açısıyla bu eserlerin harmanlanmasında rol üstlenmiştir. Hedef olarak; Maniş Yapı İzolasyon üst firması Kavis Yapı Mimarlık A.Ş. adıyla başta camiiler olmak üzere mimari proje, tasarım, proje müellifliği ve inşası olmak üzere anahtar teslim işlere başlamış, Emlak Konut Ispartakule Camii, Sakarya Söğütlü 3. Organize Camii, Bursa Yenişehir Babasultan Camii, Amasya Şehitler Camii, Kosova Merkez Camii Mimari Projesi, Kırım Cuma Camii vb. yapıların tamamına talip olmuştur.