Ezgeç, “MK serisindeki muazzam manevra kabiliyetli yol vinçleri, çok yönlü işlevselliği yüksek hareketlilikle birleştiriyor. Değişken direksiyon konsepti ile, mobil inşaat vinçlerine alternatif oluşturuyor.” diyor. 

Kalitesi ile ismini duyuran Liebherr, Türkiye’de birçok prestijli projenin tercihi. 3. Havaalanı, Emaar Square Mall, And Pastel gibi projelere çözüm sunan markanın çalışmalarını, Liebherr Türkiye Kule Vinç Departmanı Satış Sorumlusu Koray Ezgeç ile konuştuk. 

Liebherr’in çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Liebherr, 60 yıldan uzun süredir geniş ve sürekli gelişen, gelişmiş ürün ve hizmet yelpazesi anlamına gelmektedir. İstisnai olarak pratik, tecrübeli ve kanıtlanmış mühendislik ve tutarlı yüksek kalite seviyesi, tüm ürün alanlarında müşteri yararı sağlar. Liebherr ürün ve hizmet yelpazesi geniş ve sofistike olmuştur. Tasarımı ve teknolojisi, dünya çapında pratik dağıtım senaryoları etrafında yönlendirilmiştir. Sürekli artan yenilikçi gücü ve kaliteye verdiği tavizsiz taahhüt, tüm ürün alanlarında müşteriye en yüksek düzeyde fayda sağlamayı garanti eder.

Servis ve yedek parça hizmetinin önemli olduğu bir sektörde faaliyet gösteriyorsunuz. Bu konuda sağladığınız avantaj nedir?

Müşterilerimiz Liebherr’in, dünya çapındaki satış ve servis ağına güvenebilirler. Liebherr Grubu, küresel bir servis sağlayıcıları ağı işletmektedir. Bölgeye ve ürün yelpazesine bağlı olarak sorumluluk, kendisi veya yetkilendirdiği seçilmiş şirketlerce yürütülür. Bu sistem, müşterilerimizin sorularının hızlı bir şekilde yanıtlanmasını ve doğrudan iletişim kurmasını sağlarlar. Geniş stok, tecrübe, eğitim, hızlı ve kolay iletişim ağı, hızlı servis, fabrika desteği. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Binlerce örneğe sahip Liebherr Grup tecrübesi, Türkiye’de de önemli projeler ile tecrübesini paylaşmıştır. Bazıları 3. Havaalanı inşaatı, Emaar Square Mall, And Pastel projesidir.

Yakın zamanda pazara sunduğunuz yeni ürün oldu mu ya da olacak mı? Önümüzdeki sürece yönelik hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Bunlardan biri rüzgar türbinleri için kule vinç çözümleridir. Liebherr, rüzgar türbinleri montajında yüksek hızlı kurulum amacı ile kule vinç geliştiren ilk üreticidir.

Yüksek rüzgar hızlarında bile hassas bir sekilde çalısabilir.

Düsük maliyet ile tasıma, montaj ve demontajda daha az alan ihtiyacı, diğer vinç sistemlerinin yaklasık yüzde 50 maliyet sunması, yükse çalısma hızı (37 m / dk‘ya kadar hızlarda kaldırılabilir), yüksek görüş alanı sağlar. Bu temel özelliklere tabii ki Liebherr teknolojisi ve farklılığıda eklenecektir.

Diğeri son derece hareketli ve manevra kabiliyeti olan MK Serisi Mobil Kule Vinç konseptidir. MK serisindeki muazzam manevra kabiliyetli yol vinçleri, çok yönlü işlevselliği yüksek hareketlilikle birleştiriyor. Değişken direksiyon konsepti ile, mobil inşaat vinçlerine alternatif oluşturuyor. Tek kişilik operasyon için tasarlandı. Günde birkaç farklı iş hiçbir şekilde imkansız değildir. Vincin nakliyesi, kurulumu ve çalıştırma için sadece bir kişi yeterlidir. Bu pahalı ek nakliye ve montaj personeline gerek duyulmamaktadır. 

Planlar, inşaat makineleri ve madencilik segmentlerinde ve diğer ürün alanlarında Liebherr ciroda artış kaydetti. İnşaat makineleri ve madencilik ekipmanlarının satışı yüzde 14,5 arttı. Bu rakam hafriyat, mobil vinçler, kule vinçleri, beton teknolojisi ve madencilik bölümlerinin satışlarını içermektedir.

2017 yılında dünyada, çeşitli bölgeler arasında satış performansında belirgin farklılıklar vardı. Batı Avrupa'da, Liebherr’in en önemli satış bölgesi, cirosu önemli ölçüde arttı. Bu, kısmen Liebherr’in en büyük pazarı olan Almanya’da ve Fransa’daki yükseliş eğilimlerinden kaynaklanıyordu. İngiltere'de, ciro önceki yıl seviyesinde kaldı. Doğu Avrupa'da özellikle Rusya'da satış performansı cesaret vericiydi. Polonya'da, aksine cirodaki bir düşüş kaydedildi. Uzak Doğu / Avustralya ve Amerika'da gelirler de önceki yıl seviyesinin üzerindeydi. Bununla birlikte Yakın ve Orta Doğu ve Afrika'da bir düşüş kaydedildi. Türkiye geçtiğimiz yıllar ile kıyaslandığında, kiralama tercihleri nedeni ile satış olarak düşüş yaşadı.

Global olarak yüksek taleplerin yaşandığı fabrikamızda üretim tam kapasiteye ulaşmıştır. Hedeflerimizi Türkiye için, hem fabrika kapasitesi, hem de mevcut sektör durumları nedeni ile 2019 yılına yönlendirmiş durumdayız. Satış stratejilerimizi bu doğrultuda geliştirmiş ve uygulamaya geçmiş durumdayız. Yine özel ve büyük projelerde varlığımıza devam edeceğiz.

Yedek parça, servis hizmetlerimizde her geçen gün artış devam etmektedir.

İnşaat sektöründeki gelişmeler bu alana yönelik ürün grubunuzu, sektörünüzü nasıl etkiliyor, hangi talepleri doğuruyor?

Sektördeki gelişmeler, daha çok kiralık ürün kullanımını artırmış durumdadır. Ancak kiralama talebinin artması, kiralama yapan firmaları da yatırıma zorlamış ve bu sonuç ile genel kule vinç satışında çok fazla değişikliğe neden olmamıştır. Maliyetlerin artması daha ekonomik ürünler kullanımını ön plana çıkartmış, dolayısı ile adet olarak bakıldığında Türkiye’de artış devam etmektedir. Liebherr, her dönemde, özel ve büyük projelerde tercih edilmiş, çözüm ortaklığına devam etmiştir. Yani büyük ve özel projeler devam ettiği sürece Liebherr her dönemi başarı ile tamamlayacaktır.