MKB Metal Kiremit sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Firmanın bu başarısında ürün ve hizmet kalitesinin rolü büyük… Başarı grafiğini her geçen gün yükselten markanın hedefi ise ihracat payını arttırmak. Türkiye’de metal kiremit kullanımını arttırmak ve “aynı çatı altında bir ömür” sloganıyla en az 50 yıl çatı aktarımına son vermek istediklerini belirten firma yetkilisi Umut E. Bakırcı, “Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan ihracat hedefimizin 2020 yılına kadar en az 20 ülkeye tamamlamak istiyoruz” diyor.

MKB Metal Kiremit olarak daha önceden metal kaplama sektöründe 20 yıllık bir geçmişlerinin bulunduğunu ifade eden Bakırcı, "2010 yıllarında çatı kaplama sektöründe faaliyet göstermeye başlamış bulunduk. 2015’te ise 2000 metrekare kapalı üretim tesisiyle kumlu metal kiremit üretimine başladık.  Bugün geldiğimiz nokta ise 10’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiye’de yüzde 10’luk çatı kaplama sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Aylık üretimimiz şuan için 70 bin metrekaredir." dedi.


Metal kiremitin 50 yıl garantili hafif ve montajı kolay, yanmayan bir ürün olduğunu ifade eden Bakırcı, "Çatılarda yine aynı formda üretilen kiremit altı straforuyla ısı ve ses yalıtımı sağlamaktayız.  Bu ürünlerimiz yeni yapıların tamamında uygulanabilir. Metal kiremit, normal geleneksel kiremitlere göre yapılarda yedi kat daha hafiftir. Isıya, güneş ışınlarına, bütün kötü hava koşullarına dayanıklı olan metal kiremit, kırılma ve çatlama yapmaz. Ayrıca metal kiremit, estetik görünüme sahitir ve 50 yıl garantili bir üründür." diye konuştu.

Türkiye’de metal kiremit kullanımını arttırmak ve “aynı çatı altında bir ömür” sloganıyla en az 50 yıl çatı aktarımına son vermek istediklerini dile getiren Bakırıc, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan ihracat hedeflerinin 2020 yılına kadar en az 20 ülkeye tamamlamak istediklerini açıklıyor.