Form’un gündeminde neler var? 

Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm şirketler gibi Form Şirketler Grubu olarak bizim de gündemimizdeki en önemli konunun Koronavirüs salgını ve salgına karşı aldığımız önlemler olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda 17 Mart tarihinde; esnek çalışma sistemine geçtik. Buna ek olarak her türlü koruma tedbirlerinin alınması, çalışma ortamlarımızın sterilize edilmesi, sosyal mesafenin korunması amacıyla toplu taşıma kullanımının sıfırlanması ve tüm toplantılarımızın dijital ortama taşınması gibi pek çok ek önlem aldık. Covid-19 pandemisi sebebiyle aldığımız her türlü sıkı tedbirle birlikte tüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Form MHI tarafında ülke genelinde yeni bayilik oluşumlarımız ve konsept mağaza çalışmalarımız tüm güvenlik önlemleri alınarak devam ediyor. Yeni konsept mağazalarımızla devam eden sipariş tedariği, hizmet veren teknik servis ve çağrı merkezlerimizle, tüketicilerimize hizmet vermeye devam ediyor, klimalarımızın son tüketiciyle sağlıklı ve güvenli bir şekilde buluşabilmesine imkan sağlıyoruz.

Corona virüsü sebebiyle insanlar zamanlarının tamamını evlerinde geçiriyor. Ancak kapalı alanlarda iç hava kalitesinin sağlanamaması birtakım sağlık sıkıntılarının yaşanmasına sebep oluyor. Klima tercihinde ne önerirsiniz?

Tabii ki yüksek Japon teknolojisine ve çevreci R32 akışkanına sahip Mitsubishi Heavy klimaları öneririz. Form MHI Klima Sistemleri olarak ürünlerimizde güçlü performans ve enerji verimliliği gibi konuların yanı sıra iç hava kalitesine çok önem veriyoruz. Ürün gamımızdaki tüm Mitsubishi Heavy markalı klimalarımızda bulunan kendini temizleme özelliği sayesinde filtre değiştirme ya da temizleme gibi ek işlemlere gerek kalmadan cihaz iç aksamı her zaman temiz kalıyor. Ayrıca Form MHI klimalar, alerjen temizleme sistemi ve fotokatalitik koku önleyici filtreler ile evinizdeki havanın sürekli taze kalmasına yardımcı oluyor.  

Klima sistemlerinizin insan sağlığına etkisi nedir? 

İç mekanlardaki hava kalitesi, bu alanda vakit geçiren bireylerin bedensel ve zihinsel sağlıklarını da doğrudan etkiliyor. Beslenme, spor gibi etkenler her ne kadar yaşam kalitemiz üzerinde etkili olsa da tek başına yeterli olmuyor. Kalitesi düşük ve kirli bir havanın düzenli olarak solunması uzun vadede çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarının baş göstermesine neden olabiliyor. Klima sistemleri uygun konfor şartlarının yaratılmasını ve bu esnada temiz ve sağlıklı iç mekan havasının oluşturulmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra klimaların sahip olduğu teknolojilerin de insan sağlığını koruma konusunda ciddi olumlu etkileri olduğunu görüyoruz. Örneğin Mitsubishi Heavy’nin alerjensiz split klimaları alerjik reaksiyonlara açık bünyeli kişiler için olduğu kadar sağlıklı insanlar için de konfor ortamı yaratıyor. Ya da örneğin Mitsubishi Heavy Airflex kaset tipi klimalar, sahip oldukları patentli kanat teknolojisi ile tavana paralel üfleme yaparak, ortamda bulunan insanların üzerine gelmeyecek şekilde bir hava akımı yaratıyor ve ile rüzgarsız bir serinlik sağlıyor. Ödüllü Airflex teknolojisi sayesinde özellikle sıcak yaz aylarında klimalı ortamların en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan soğuk çarpmalarının önüne geçerek insan sağlığını koruyor ve rüzgarsız serinlik yaratıyor.