İnşaat sektörünün tecrübeli isimlerinden Mint İnşaat tarafından hayata geçirilen Mint Metro, tasarımıyla öne çıkan bir proje. Cephe tasarımcısı RMJM olan projenin cephe çalışmalarında Sima Cephe tercih edildi. Tek blok olarak yükselen Mint Metro projesi dinamik bir dış cephe tasarımına sahip. Alüminyum sektöründe kalitesiyle isminden söz ettiren Sima Cephe, Mint Metro projesinde kompozit, cam küpeşte, cam korkuluk, giydirme cephe, kutu profil, dış cephe, alüminyum doğrama, transparan cephe, cam saçak, harpuşta, kapaklı cephe ve giyotin cam çalışmalarıyla projeye değer kattı. 

İstanbul Pendik Kurtköy’de bulunan 2000 metrekare açık alan 2000 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren Sima Cephe, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak adına çalışmalarında üretimden uygulama sürecine kadar her aşamada yeni teknolojilere odaklanmış bir marka. Çözüm sunulacak projede iş kalemlerinin belirlenmesi ile birlikte Ms Project ile iş planı oluşturan marka, müşteriye planlı bir iş programı sunarak profesyonel ve ölçülebilen bir çözüm ortaklığı gerçekleştiriyor. Bu anlayışla Sima Cephe; müşterinin işin projelendirme, sipariş, imalat ve montaj aşamalarını ayrıntılı olarak takip edebilmesi ve yol haritasını görerek ilerleyebilmesi imkanını tanıyor. Çalışmalarında sürdürülebilirliğe odaklanan marka, olası sorunları öncesinden öngörerek zaman ve maliyet kayıplarının önüne geçiyor. Herhangi bir iş aksaklığı bir sonraki iş kaleminde eriterek; çevik, çözümcül ve hızlı aksiyon alınıyor. Bu aşamada taahhüt edilen süre, ilerleme durumu şeffaf bir şekilde sunuluyor. 

Sima Cephe’yi başarılı kılan unsurlardan biri de projede 3 boyutlu çalışmaların yapılması. Marka, 3 boyut üzerinden imalat ve montaj aşamalarını gerçekleştirerek en zor projeleri dahi en ince ayrıntısına kadar detaylandırıyor, hataları minimize ediyor ve maximum verimlilik sağlıyor.