Yapay zekayla değer tahmini konusunda uzmanlaşmış olan Neozeka Yazılım A.Ş  çatısı altında hizmet veren Endeksa.com, konut ve diğer emlak unsurlarının değerine etki edebilecek tüm verileri paylaşan bir veri analizi ve öngörü platformu olarak öön plana çıkıyor. Microsoft Azure üzerinde çalışan Endeksa’nın elde ettiği bilgiler arasında demografik yapılanma, sosyoekonomik statü, mağaza dükkan birim fiyatları, kira/ciro hesabı gibi bir çok farklı unsur yer alıyor.

İŞ SÜREÇLERİ KISALIYOR

Mevcut gayrimenkul değerlendirme teknolojilerinden edindikleri tecrübeyi, son kullanıcılar dahil tüm gayrimenkul paydaşlarıyla paylaşmaya başladıklarını vurgulayan Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, nasıl  bir fark yarattıklarına dikkat çekti.

Doğru ve tutarlı değer tahminleri sunmanın, özellikle emlak sektörü açısında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Öğüt, bunu gerçekleşitirebilmek için sistemlerle uyumlu, sürekli güncel ve akıllı veriler sunmaya olanak sağlayan güçlü bir teknolojik altyapıya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ölçeklenebilirlik, hız ve yapay zeka becerileri nedeniyle seçimlerinin Microsoft Azure olduğunu dile getiren Öğüt,. Endeksa teknolojisinin şu an tamamen Microsoft Azure üzerinde çalıştığını, makine öğrenimi kodlarından algoritmaların çalıştığı altyapılara kadar tüm süreçlerde Azure’dan güç aldılkarını söyledi.