Esmol geniş ürün gamı ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak çözümler sunmaya devam ediyor. Markanın ürün gamında yer alan çözümlerinden biri de metal kenet çatı kaplaması. Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan bir çatı kaplama sistemi olan metal kenet çatı kaplaması sahip olduğu özellikleri ile yapıların çatılarına konfor sunuyor. 

ISI VE SES YALITIM AVANTAJI SUNUYOR

Metal kesit çatı sistemi hakkında bilgi veren Esmol Genel Müdürü Erdem Akbayrak, sistemin hem uzun ömürlü hem de geri dönüşümlü ve de konforlu olması sebebiyle dünyada kabul gördüğünü açıklıyor. Yaklaşık 25 yıldır ülkemizde yapıların çatılarında tercih edilen bu sistemin, özellikle son 10 yıldır avantajları sebebiyle çok daha fazla tercih edildiğini ifade eden Akbayrak; okul, konut, fabrika, hastane gibi birçok farklı tipolojideki yapıların çatılarında kullanılan metal kenet çatı sisteminin metrekare olarak pazardaki tüketimi her geçen gün arttığını açıklıyor. Sitemin alt ve üst taşıyıcı arasındaki yalıtım kalınlığının ve yoğunluğunun, uygulanacak yapının ihtiyacına uygun olarak belirlenebildiğini ifade eden Akbayrak, dış kabuğu oluşturan sistemin en üst kısmının talebe göre bakır, titanyum, çinko, alüminyum boyalı galvaniz saçla kaplanabildiğini vurguluyor. Burada tercih edilecek malzemede yatırımcının, bütçesi ile hedeflediği orta ve uzun vadeli faydaya göre yönlendirdiklerini ifade eden Akbayrak, sistemin en önemli özelliğinin ısı ve ses yalıtımı sağlaması olduğunu da vurgulayan Akbayrak, uzun ömürlü olmasının yanı sıra yıllar sonra metal değiştirilmek istendiğinde geri dönüştürülebildiğini aktararak sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“Sistemde ek yer olmaması sebebiyle çatıda geniş bir alanı kaplayabiliyorsunuz. Boyalı galvaniz ve boyalı alüminyumlarda istenilen renkler sağlanabildiği için tasarım özgürlüğü de sunuyor. Aynı zamanda dış hava koşullarına karşı da dayanıklı. Esmol olarak metal çatı kaplama kesiti sistemini ihtiyacı miktarda müşterimize temin ederek, hem stoklamak için alan ve maliyetinden hem de zamandan tasarruf sağlatıyoruz. Ayrıca müşterimizin sahada uygulama yaparken ihtiyaç duyacağı birçok detayı biz çözümleyerek kendisine işinde de zaman kazandırıyoruz. Geniş bir renk skalasıyla hizmet veriyor olmamız müşterimizi kendi müşterisini de memnun etmesini sağlıyor.”

Esmol, metal çatı ve cephe kaplama sektöründe 15 yıllık tecrübemiz neticesinde 2017 yılında İstanbul’da kuruldu. Sancaktepe’de bulunan 1250 m3 alanımızda dört personel ile 70’in üzerinde ürün ile geniş bir kalemde müşterilerimize hizmet veriyor. Metal çatı ve cephe kaplaması yapan firmaların yanı sıra mimar ve müteahhitlerin de projelerinde kullandıkları farklı renkli boyalı metallerin tedarikini sağlayan firma çatı ve cephe kaplama kapsamında bakır, titanyum, çinko, boyalı galvaniz sac, boyalı alüminyum gibi ürünleriyle müşterilerine hizmet veriyor. Boyalı metal grubunda müşterilerine geniş bir renk seçeneği sunan Esmol müşterilerine projelerinde ihtiyaç duydukları tüm renkleri temin edebiliyor.