Mercedes-Benz Türk’ün öncülüğünde “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında her yıl 1000 lise öğrencisine burs veriliyor. Ayrıca üniversiteyi kazanan bursiyerlere de burs desteği veriliyor. Bugün 60 ilde 200’ü üniversite öğrencisi olmak üzere 1.200 Yıldız Kız burs alarak eğitimine devam ediyor.  

Kızların  kişisel gelişimlerine destek olmayı amaçlayan marka Yıldız Kızlar’ı yaşadıkları illerde ziyaret ediyor. Projenin 32. si Karaman’da gerçekleştirildi. Burada kişisel gelişim atölyesine yer verilerek kızların farklı deneyimler edinmesi sağlandı. Aynı zamanda Mercedes-Benz, 2018 yılında mesleki gelişim yönünde destek olmak üzere birtakım etkinliklere de yer verdi. Yıldız Kızlar’ın üniversite sınavına girecek öğrencilere soru setleri hazırlandı ve de “Bir Bilene Sor” girişimi ile iş birliği yapıldı. Öte yandan marka yabancı dil öğrenimlerine detsek olabilmek adına online bir İngilizce kursu açtı. 

Mercedes-Benz Türk, eğitimini tamamlayan Yıldız Kızlar’a kendi bünyesinde istihdam olanağı veriyor. Nitekim markanın üretim tesislerinde çalışan kadınların yüzde 20’si “Her Kızımız Bir Yıldız” bursiyerlerinden oluşuyor.