Sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan E.M.S Yapı ve Elemanları, ürün ve hizmet kalitesi nedeniyle birçok prestijli projenin öncelikli tercihi. Ar-Ge çalışmalarına önem veren markanın öne çıkan ürünlerinden biri de Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi. Firmanın özel tasarım olarak ürettiği ve de 8295 kodlu Faydalı Model Belgesi ile tescil ettiği Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi, bugüne kadar birçok prestijli projede kullanıldı.

Çelik kalıp sistemleri üretiminde her tür yapı için 20 yıllı aşkın çözüm deneyimine sahip olan E.M.S Yapı ve Elemanları’nın Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi ile çözüm sunduğu projelerden biri de İzmit Körfez Geçişi. Yapımını STFA İnşaat Grubu’nun üstlendiği İzmit Körfez Geçişi Projesinde köprü başlıklarının dökümü için, gerekli Ar-Ge ve dayanım testleri sonucu geliştirilen ve E.M.S. Yapı ve Elemanları’nın 8295 kodlu Faydalı Model Belgesi ile tescil ettiği özel tasarım Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi kullanıldı. Projede Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi, 50 m yükseklikte 4 topal kule ile eğimli zemin üzerinde toplam 600 ton yük altında başarıyla kullanıldı. 

1998 yılında Ertuğrul Başoğlu tarafından İzmir’de kurulan E.M.S Yapı ve Elemanları hakkında bilgi veren firma yetkilisi Endüstri Mühendisi Burak Başoğlu, “Bornova’da bir atölyeyle başlayan çalışmalarımızı, ağırlıklı olarak prefabrik beton üretim tesislerine yaptığımız kalıplar oluşturuyordu. Bu kalıplar zamanla bölgenin büyük firmaları tarafından tercih edildi ve devamlı kullanıldı. Şirketimizi Menemen’de sekiz dönüm arsa üzerinde inşa ettiğimiz fabrikamıza taşıdıktan sonra, üretimlerimiz giderek çeşitlendi ve gelişti. Şimdi 4000 metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamız, Ertuğrul Bey’in mükemmel proje çözümleri, uzman teknik kadro, modern ekipmanlar, makineler ve özellikle azimle çok çalışarak bugünkü haline geldi.” dedi.
E.M.S Yapı ve Elemanları olarak Ekim 2009’da, ISO 9001-2008 kalite güvence sistemi çalışmalarına başlayıp, 28-05-2010 yılında ISO 9001-2008, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini aldıklarını hatırlatan Başoğlu, iş güvenliği, çevre ve kalite konularında hassas olan firmalarının titiz projelendirme ve üretimle bu anlayışlarını desteklediklerini vurguluyor. Başoğlu, fabrikalarının yıllık çelik konstrüksiyon gibi imalatlarının 500 bin kg; ağır kalıplar, prekast, tünel, modüler kalıp ve yapı iskelesi imalatının ise yıllık 4.000.000 kg kapasiteye ulaştığını açıklıyor. 

Ağırlıklı olarak alt yapıya ve prekast yapı elemanları üretimine yönelik kalıp sistemleri ürettiklerini dile getiren Başoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
“Bu sistemlerimizi beş ana başlıkta gruplandırmamız mümkün. Öncelikle Ağır Kalıp Sistemleri kapsamında menfez kalıbı, alt geçit, karayolu tünel kalıbı, demiryolu tünel kalıbı, metro tünel kalıbı, köprü – viyadük ayak kalıbı, köprü başlık kalıbı, ayarlanabilir kolon kalıbı, silindirik kolon kalıbı, perde kalıbı, kanal iksaları gibi pek çok alanda üretim yapıyoruz. Prekast Kalıp Sistemleri alanında; ön germeli ve son germeli kiriş kalıpları, kendinden germeli kiriş kalıpları, menhol kalıpları, prekast menfez kalıpları, prekast bariyer ve bordür kalıpları, merdiven kalıpları ve her tipte çeşitli prekast elemanlar için prekast kalıp imalatı yapıyoruz. Bu iki grubun dışında Bina Tipi Tünel Kalıp Sistemleri, Masa Kalıp Sistemleri ve Modüler Kalıp Sistemleri için de üretim yapmaktayız. Kalıp sistemleri dışında kamalı ve cuplock iskele sistemleri, H tipi iskele sistemleri ve E.M.S. Yapı ve Elemanları’nın 8295 kodlu Faydalı Model Belgesi ile tescil ettiği Ağır Tip İskele Sistemi (ATI) imalatlarımız mevcuttur. Kalıp ve iskele sistemleri dışında endüstriyel binalar, konteynerler, hurda konteynerleri, tünel ve kanal iksaları gibi çelik konstrüksiyon işleri ve hafif çelik yapı sistemleri üretimi de yapıyoruz. Ağır raf sistemleri ve totemler de diğer çalışmalarımız arasında yer alıyor”

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM

E.M.S Yapı ve Elemanları üretimini yeni teknolojilere entegre ederek başarısını arttırmaya devam ediyor. Fabrikasında kaynak robotları kullanarak, hassasiyeti artırmaya ve üretim süresini kısaltmaya çalışan marka, makinelerini son teknolojiye entegre ediyor veya yeniliyor. E.M.S Yapı Elemanları olarak, şirketlerinin kurulduğu ilk günden bu yana, “Ekonomik, Modüler, Sağlam” mantığında üretimlerini sürdürdüklerini belirten Başoğlu, amaçlarının müşteri ihtiyaçlarını zamanında ve istenilen şekilde karşılamak olduğunu aktarıyor. Başoğlu, “Müşterilerimizi ürünlerimizin kullanımıyla ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirip, süpervizörlük hizmeti sunuyoruz. Hedefimiz, öncelikle teknik açıdan mükemmel çözümler üretip, hassas imalat yapıp, güvenilirliğimizi devam ettirmek. Biz şu andaki durumumuzu korumakla yetinmeyip, her noktada sürekli iyileşmeyi temel felsefemiz olarak belirledik. Tedarikçilerimizle, uyumlu çalışarak istediğimiz kalite seviyesindeki hammaddeleri temin edip, ekonomik üretim yapma çabası içindeyiz. Ayrıca, şirket içinde devamlı eğitim faaliyetleri ile personelimizin niteliğini arttırmak ve tüm çalışanlarımızın, bizim yukarıda bahsettiğimiz ilkeler doğrultusunda, güven ve uyum içinde çalışmaları için gerekli hassasiyeti göstermeyi amaç edindik. Vizyonumuz, çözüm ortağı olmak, müşterinin ihtiyacını tam olarak anlamak, işe tam olarak uygun çözüm sunmaktır.” diyor.