Dünya üzerindeki nüfusun yarısı şehirlerde yaşıyor. Dünyada yaşanan hızlı kentleşme, aşırı kaynak kullanımını ve karbon emisyonlarında ki artışı da beraberinde getiriyor. Artan kentsel nüfusu desteklemek amacıyla enerji ve su kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanıp, çevreci bir yaklaşım benimseyen birçok şehir; kentlerdeki verileri; gerçek zamanlı olarak toplamak, paylaşmak ve analiz etmek için nesnelerin internetine (IoT) geçiş yapıyor. IoT teknolojileri kullanılarak toplanan veriler, şehirlerdeki enerji ve su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasına ve böylece  karbon emisyonlarının azaltılmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir kalkınmada akıllı bina konsepti kilit rol oynuyor.

ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIM

Pompa sektörünün öncü ve lider markası Masdaf, akıllı pompa teknolojileri ile veri ve uzmanlığa dayalı olan akıllı binalarda; enerji ve su kaynaklarının verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayarak, çevre dostu bir yaklaşım benimsiyor.

AKILLI BİNALARA UYUMLU DİJİTAL ÇÖZÜMLER

Masdaf; binalarda, endüstride ve altyapı uygulamalarındaki ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yanı sıra su temini ve atık su uygulamalarında da kullanılan pompa sistemlerine GenIO motor üstü frekans invertörlerini entegre ederek, akıllı binalara uyumlu dijital çözümler sunuyor. 
Pompa sistemlerinde “Nesnelerin İnterneti” ( IoT ) teknolojisini sunan GenIO motor üstü frekans invertörleri; GenIO INM santrifüj pompalara, GenIO MultiHexa hidroforlara, NM Norm Pompalara ve NMM Uçtan Emişli Monoblok Santrifüj Pompalara  entegre edilebiliyor. Mod-Bus haberleşme protokolü ile dış ünitelere (bina otomasyon sistemi veya PLC gibi) anlık erişim imkânı sağlayarak, kontrol avantajı sunan GenIO motor üstü frekans invertörlerinin uzaktan erişim özelliği ile pompa açma-kapama gibi işlemler de kolaylıkla yapılabiliyor.

"YEŞİL ALAN TEMEL BİR İHTİYAÇ" "YEŞİL ALAN TEMEL BİR İHTİYAÇ"

ENERJİ GİDERLERİNDEN TASARRUF

Aynı zamanda sistemin ihtiyacı doğrultusunda verimli bir şekilde çalışan akıllı pompa teknolojileri ile hem sistem verimliliği hem de enerji tasarrufu sağlanıyor.

ANLIK HATA KODU PAYLAŞIMI

Pompaların her birinin toplam çalışma saatlerini görüntüleyen GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri, çoklu pompa sistemlerinde gerçek zamanlı eş yaşlanma imkânı da sunuyor.  Kullanıcı dostu ara yüzü ile LCD ekran üzerinden pompa sistemlerinin anlık basınç değerinin, frekans ve akım değerinin, motor devrinin, çıkış geriliminin, çıkış gücünün, sensörlerden gelen analog değerlerin ve set basınç değerinin okunmasını sağlayan GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri, hata durumunda ekran üzerindeki alarm sistemi ile hata kodunu anlık olarak paylaşıyor. Arıza hallerinde arızalı pompanın devre dışı bırakılmasını sağlayarak, yedek pompanın otomatik olarak devreye alınmasını ve sistemin herhangi bir aksaklığa neden olmadan çalışmasını sağlıyor.