Masdaf’ın alanında uzman mühendisleri tarafından verilen eğitimler; Masdaf çalışanlarının yanı sıra yetkili bayi ve servis personelleri, proje ve uygulama ofisleri, teknik müdürler, mühendisler, teknisyenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştiriliyor. 

Düzenlediği eğitimler ile hem sektörün ve üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesini hem de sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgünün yetiştirilmesini amaçlayan Mas Academy, pandemi sürecinde de “sürekli gelişim” misyonuyla eğitimlerini online platforma taşıyarak, faaliyetlerine devam etti. Birinci dönem eğitimlerini sektörün yoğun ilgisi ile tamamlayan Mas Academy, ikinci dönem eğitimlerine başladı. Sektör paydaşlarının katılımına açık olan ve ücretsiz olarak düzenlenen online eğitimler;”endüstrilere uygun pompa çözümleri, pompa tesisatları, frekans kontrollü sistemler, uygulama alanları ve avantajları ile Pompa Sistemlerinde IOT Uygulamaları” gibi konuları kapsıyor.

Dünyadaki toplam enerjinin %20’sinin, endüstrilerdeki enerjinin ise %30’unun pompalar tarafından tüketildiğine dikkat çeken Masdaf İş Geliştirme Müdürü Ahmet Yılmaz, düzenledikleri eğitimlerde hem binaların hem de endüstriyel tesislerin ihtiyacı olan “doğru pompa”ları ve “doğru pompa seçimini” anlattıklarını belirtti. Yılmaz, “Endüstriler, doğru pompa seçimi ile %30’a varan oranda tasarruf sağlayabiliyor. Böylece hem işletme hem de ülke ekonomisi kazanıyor. Bu bilinçle MAS Academy kapsamında “sistem tasarımı/seçimi” eğitimleri düzenleyerek iş ortaklarımızın, binalarda ve endüstriyel tesislerde tercih ettikleri sistemlerde enerji verimliliğini arttırmayı hedefliyoruz. Böylece hem kalifiye işgücünün yetişmesine hem de sektörümüzün gelişmesine katkı sağlıyoruz.” dedi. 

Eğitim Programı 
17.Haziran
14:30-15:30 Endüstriye Uygun Özel Çözümler / 
Ahmet Yılmaz- İş Geliştirme Müdürü 

19.Haziran
14:30-15:30 Pompa Tesisatları / 
Hüseyin Takmaz- Servis Müdürü 

23.Haziran
14:30-15:30 Frekans Kontrollü Sistemler, Uygulama Alanları ve Avantajları/ 
Aytaç Yıldız–AR-GE Mühendisi

25.Haziran
14:30-15:30 Pompa Sistemlerinde IOT Uygulamaları/ 
Ahmet Yılmaz-İş Geliştirme Müdürü 

Mas Academy’nin online eğitimlerini, Masdaf sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.