Boya ustalarına destek sunmaya devam eden Marshall, her sene düzenlendiği MYK sınavlarını yaygınlaştırmak için bu yıl da şehir merkezlerine uzak olan ustalara özel TIR’ı ile ulaşarak onlara  sınava girme imkanı veriyor.

"USTALARIMIZIN HAYATINA DEĞER KATMAYI AMAÇLIYORUZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Marshall Pazarlama Müdürü Pınar Adabağ, ustaların işini kolaylaştırmak için her zaman yenilikçi çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Firma olarak MYK sınavlarına ulaşamayan ustalara özel bir TIR tasarladıklarını belirten Adabağ,  "TIR’ımız bu yıl da coğrafi açıdan şehir merkezine uzak olan bölgelerimizi ziyaret ederek oradaki ustalarımıza ulaşacak ve onlara MYK sınavlara katılma imkanı sunacaktır. Şirket olarak hem devlet hem de yerel mülki amirlerden gerekli onayları alarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle ustalarımızın hayatına değer katmayı amaçlıyoruz." dedi.

2015 YILINDAN BERİ ZORUNLU

Söz konusu belge 2015 yılında beri zorunlu tutulurken, ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme neticesinde veriliyor.

Kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı tanıyan, mesleki ilerleme açısından son derece önemli olan MYK, ustaların kamu ve özel kurumlarda çalışabilmesi açısından da büyük önem taşıyor.