“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katmaya devam eden Marshall, boyacıların meslek becerisinin ve yetkinliğinin gelişmesine katkı sağlamayı da sürdürüyor. Bu alanda Belgelendirme Kuruluşu unvanına sahip olan Marshall, yasal olarak zorunlu hale getirilen Meslek Yeterlilik Belgelendirmesi konusunda boya ustalarına bilgilendirmeler yaparak onları belge sahibi olmaya teşvik ediyor. 

2023 yılı sonunda bu sayının 20 bine ulaşmasını hedefliyor

2019 yılı sonu itibariyle sınava girerek belgelendirilen boyacı ustası 3000 oldu. Marshall, 2023 yılı sonunda bu sayının 20 bine ulaşmasını hedefliyor. Sınavlar ile ilgili bilgi veren Marshall Sınav ve Belgelendirme Merkezi Müdürü Kemal Koç, vasıflı işgücü oluşmasını sağlamayı, işgücünün devamlılığını daim kılmayı, yapılan işin katma değerini artırmayı ve kalitesini en üst düzeye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Koç şunları söyledi; “Belgelendirme adaylarının bağımsız, tarafsız, objektif, dürüst ve etik bir biçimde teorik ve performansa dayalı sınavlarını yapıyoruz. Bu sınavlarda bilgi, beceri, teknik ve mesleki yeteneklerini adil ve güven ortamı içerisinde göstermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca, İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına da uyarak bu konudaki bilgilerini tazeliyoruz. Ustalarımızın belge sahibi olmalarına destek olup, işlerinin kalitesinde sürdürülebilirliği hedefliyoruz. Bu sayede sayede ustalarımızın müşteri potansiyellerini de orta ve uzun vadede arttırarak, tüm kullanıcılarımızın hayatına ustalarımızla renk katma misyonumuzu sürdürüyoruz.”