Son yılların en önemli ibadethane projeleri arasında yer alan Çamlıca Camii’nin peyzaj projesi Marmara Fidancılık tarafından yapılıyor. Sert ve yumuşak peyzaj proje ve uygulamalarında yaptığı başarılı işlerle ismi anılan marka bu projede yaptığı çalışmada, yalnızca caminin değil çevrenin de yaşam konforunu attıracak bir işe imza attıyor. 

Yakın zamanda kendileri için en önemli projenin Çamlıca Camii peyzaj düzenlemesi işi olduğunu belirten Marmara Fidancılık Genel Müdürü Peyzaj Mimarı Metin Aktomas, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük camii yapım projesi olan, İstanbul’un her yerinden görünen,15 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Çamlıca Camii’nin peyzaj çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bu güne kadar 72 bin metrekare eğimli alan ve 7 bin metrekare terramech alanının bitki dikim işini tamamladık.” dedi.


KURUMSAL KİMLİĞİ GÜÇLENDİREN DETAYLAR 


Çamlıca Camii çevresinde yapılmış olan terramech uygulaması üzerine, bitki köklerinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, toprak içerisinde çürümemesi, uzun ömürlülüğü, güneş ışınları ve dış hava şartlarına dayanıklılığı dikkate alınarak seçilen bir malzemeden saksılık imal edildiğini açıklayan Aktomas, şunları kaydetti:


“10 palyadan oluşan 30 m yüksekliğindeki alanda konseptli bir desen çalışması yaptık, projede ışıklı lale figürleri ile vav harfleri kullandık. Herdem yeşil bitki türleri kullanılarak dikimi tamamlanan kısımlarda, otomatik sulama suyu ile kontrollü bitki besini verilmesi ve ilaçlama için gerekli detaylar planlandı. Palyaların düz kısımlarında da çim uygulaması yapılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizzat takip edip incelemelerde bulunduğu camiide artık son aşamalara gelindiç Biz de her zaman söylediğimiz gibi zor detayları çözümleyen, hızlı ve ulaşılabilir firma konseptimiz ile üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik.”
Hava görüntülerinde de görüleceği üzere yapılan çalışmada tüm detayların düşünüldüğünü vurgulayan Aktomas, “İlk etapta yapılması planlanan yeşil duvarların statik hesapları, uygulamada kullanılacak malzemenin detayı, projelendirilmesi, kararların verilip, onayların alınması, işe başlanması son derece hızlı gelişti, hem idarenin işe son derecehakim oluşu, hem de ekibimizin bu konudaki uzmanlığı işimizi kolaylaştırdı ve peyzaj alanı olarak kullanılması imkansız gibi görünen yerlerin göz alıcı bitkisel desenlere dönüşmesine sebep oldu” diye sözlerini tamamladı.