Hem dünya literatürüne hem Türkiye literatürüne genel olarak bakıldığında emisyon miktarının az olması nedeniyle yeşil binalar ön plana çıktığını söyleyen Rocker Yapı Firma Sahibi Erdoğan Yıldız, “Biz de ürünlerimizi seçerken, ithal ederken ya da ham maddemizi getirirken bütün bunların Leed sertifikalı olmasına önem gösteriyoruz.” dedi. 

Şirketiniz 2021 yılını nasıl tamamladı? Hedefleriniz neydi, ne oranda karşılandı? 

Hedeflediğimiz doğrultuda gidiyoruz. Doğru iş yaparak doğru projelerle, doğru insanlarla birlikte ince eleyip sık dokuyarak ilerlemeye devam ediyoruz. Ciro odaklı değil, karlı ve doğru iş yapmaya odaklanıyoruz. Rakiplerimiz arasından da ancak bu şekilde sıyrılabiliriz. 2022 için hedefimizde yeni yatırımlar var. Yurt dışından daha özel ürünler getirmeyi planlıyoruz. Rocker aranan firma haline gelmeye başlıyor. Her kriz, doğru bir firma için fırsattır. Bu fırsat Rocker’da var. 

2022 yılı gündeminizi, varsa yeni yatırımlarınızı ve projelerinizi paylaşır mısınız? 

Şirketimiz, uzun yıllar bu sektörde hizmet vermiş, sahaya ve ürün gruplarına hakim çalışma arkadaşlarımızla birlikte geçmişten gelen büyük bir bilgi birikimine sahiptir. Yapıştırıcılar, derz dolguları, ısı yalıtım ürünleri, beton katkıları, zemin kaplamaları ve yardımcı teknik ürünlerden oluşan ürün gruplarımızla müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hizmet sunuyoruz. Çalışma sahalarımız genellikle şantiyeler, özel projeler ve kamu alanlarından oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TRT, ATV, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, belediyelerin yapmış olduğu rehabilitasyon merkezleri, otoparklar, sanayi alanları; İstanbul’da şu sıralar gündemde olan Ebubekir Parkı, sahalarımız arasında. Ayrıca, hidrolik kireçlerimiz, hidrolik kireç enjeksiyon sistemlerimizle Beyoğlu-Taksim gibi sahalarda restorasyon hizmeti veriyoruz. Hizmet bölgelerimizden gelen talebe göre ürünlerimizi geliştiriyor, birtakım testlerden geçiriyor ve belgeleriyle birlikte hizmete sunuyoruz. 

Isı – su ve ses- yangın yalıtımının, bina ve yapıların ömrüne, mimarisine ve enerji verimliliğine, insan sağlığı ve konforuna katkısı nedir? Sizin bu noktada 2022 özelinde yenilikçi ne tür ürün ve çözümleriniz var?

Değişen dünya artık çevreci ürünlere doğru gitmeye başladı. Dünya genelinde bu konuda imzalanan birçok protokol var. Türkiye’de bu protokolün taraflarından bir tanesi. Ancak, dünya genelinde sektörde, bu protokolün dışına çıkan bazı ürünleri kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Bu ürünlerin nasıl daha çevreci yapılabileceği konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü gelişen dünya sürekli bir inovasyon içinde. Bizler de bu değişimlerin takibindeyiz. Rocker, sadece kendi ürünlerini üreten bir firma değil, yurt dışından ithalat da yapıyor. Yaptığımız ithalatta ürünlerin çevreci ve yenilikçi olmasına dikkat ediyoruz.  Umut ediyoruz ki Türkiye’de teknoloji,  inovasyon ve çevrecilik konusunda daha fazla çalışmalar yapılır. Yasal uygulamalarla da bu konuda daha fazla yenilikçi kararlar alınır. 

Sağlıklı ve başarılı bir yalıtım uygulaması için nelere dikkat edilmeli? Bize son dönem referanslarınızdan örnekler verir misiniz? 

Biz çevreye duyarlı bir firmayız. Bununla birlikte kamu alanlarında hizmet verdiğimiz için, çevre bizim için önemli bir konu.  Gerek Ar-Ge’miz, gerek üretim alanlarımızda bu konudaki tüm sertifikalarımız tamamdır. Küreselleşen dünya piyasasında çevre bilinci artık uyanmaya başlıyor. Hem dünya literatürüne hem Türkiye literatürüne genel olarak baktığımızda saldığı emisyon miktarının az olması nedeniyle yeşil binalar günümüzde ön plana çıkmaya başladı. Bizler de ürünlerimizi seçerken, ithal ederken ya da hammaddemizi getirirken bütün bunların LEED sertifikalı olmasına önem gösteriyoruz. Hepimiz bu dünyada yaşadığımız için öncelikle dünyaya, ardından literatüre saygı duyarak, kullanılan malzemelerin kurumaya başladığı andan itibaren atmosfere salmaya başladığı zararlı gazların miktarını en düşük seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Karbon ayak izinin ve Kyoto Protokolü’nün çevreci tarafında yer alıyoruz. Hem uluslararası marketleri hem de yerel marketlerimizi takip ediyoruz. Takip ettiğimiz markette doğaya zarar vermeyen çevreci ve bu malzemeleri uygulayan insanlarımıza, insana da zarar vermeyecek ürünleri seçiyoruz. Çünkü bizim çevre bilincimiz insandan başlar. 

Referanslarımızdan bazıları;

1.    İstanbul Üniversitesi – Tarihi Eser Restorasyon
2.    Cerrahpaşa Hastanesi – Tarihi Eser Restorasyon
3.    Bodrum Kalesi – Tarihi Eser Restorasyon
4.    Taksim Kilise – Tarihi Eser Restorasyon
5.    Binali Yıldırım Park ve Bahçeler Alanı – Su Yalıtımı
6.    TRT Televizyonları – Su Yalıtımı
7.    EMAAR Alışveriş Merkezi – Su Yalıtımı
8.    Miraç Yol – Miraç Kule Ankara Projesi – Su Yalıtımı
9.    Uğur Mumcu Kültür Merkezi – Su Yalıtımı
10.    Luxera Meydan Projesi – Su Yalıtımı
11.    Çiloğlu İnşaat – Su Yalıtımı
12.    Torkam – Fikirtepe Projesi – Su Yalıtımı
13.    Bulutlar İnşaat – Can Kalıp Projesi – Su Yalıtımı
14.    360 OFFİCE Kurtköy Projesi – Su Yalıtımı
15.    Mesa Gökada Projesi – Su Yalıtımı
16.    Mono Mimarlık Projeleri – Su Yalıtımı
17.    Orsaş Yapı Projeleri – Su Yalıtımı
18.    Tekyol Plus – Nuvo Dragos Projesi – Su Yalıtımı
19.    Özyurtlar İnşaat Projeleri – Su Yalıtımı
20.    Hak Yapı Projeleri – Su Yalıtımı


 

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"