Makyol Santral’in öne çıkan özelliklerinden biri de peyzajı. Yürüyüş parkuru, açık – kapalı meditasyon alanları, güneşlenme terası, çocuk & genç aktivite alanların yer alacağı 7.500 metrekarelik peyzaj alanının yer aldığı proje hakkında merak ettiklerimizi, Makyol Gayrimenkul İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Koordinatörü Nil Atak’a sorduk. 

Makyol Santral hangi kullanıcı profiline hitap ediyor? Projeye olan talepler nasıl?
Makyol Santral, konumu itibarıyla hem sosyal yaşamın merkezinde hem de ulaşım aksları açısından birçok avantaja sahip. Etki alanına baktığınız zaman Edirne’den Mahmutbey gişelere kadar devam eden bir bölgeye hitap ediyor. Hedef kitle içerisinde, nitelikli konutlarda yaşamak isteyen yeni evli çiftler, bölgedeki eğitim kurumlarına çocuklarını gönderen aileler, bu çevrede işyeri sahibi olanlar, bölgedeki fabrikalarda çalışan kurumsal firmaların orta ve üst düzey yöneticileri, hemen karşımızdaki Akbatı AVM’de mağazası olan yatırımcılar, yeni havalimanında çalışacak personelile yabancı yatırımcılar, mevcut müşteri profilimizi oluşturuyor. Projedeki satış hacmi yüzde 55’e ulaştı. Gelen talepler güzel dolayısıyla satışları teslimden sonraki altı ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.


Proje İstanbul’un önemli bölgelerinden birinde yükseliyor. Lokasyon açısından projenin avantajları neler?
Konum itibariyle çok değerli bir lokasyona sahip. Öncelikle Bahçeşehir’in en merkezi konumlarından biri. Bölgenin en büyük AVM’si Akbatı’nın tam karşısında yer alan projemizin hemen arkasında bölgenin en büyük üniversite hastanesi LİV İSÜ Hastanesi yer alıyor. Ayrıca bölgede TED, Bilfen, MEF, Amerikan Koleji gibi birçok önemli okul ve eğitim kurumları mevcut. Ulaşım avantajlarına baktığınızda E-5 bağlantı aksına, TEM otoyolu ve gişelerine 500 metre mesafede yer alıyoruz. Yeni tamamlanacak olan Mahmutbey- Bahçeşehir - Esenyurt Metro hattına da yürüme mesafesinde yer alan Makyol Santral için bu avantajlarıyla yaşamın merkezinde kompakt bir yaşam diyoruz. Özellikle Kanal İstanbul projesine yakınlığı ve 3. Havalimanı’na 24 kilometre mesafesiyle Makyol Santral, bugün için İstanbul’daki yatırım potansiyeli en yüksek projelerden biri olarak da karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra; Havana Parkı ve Hasbahçe vb. yeşil alanlar, İstanbul Garanti Koza World of Sports Arena Tenis Kompleksi, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi, Sun Flower Center, Outland Alışveriş Merkezi’nin varlığı lokasyonun getirdiği diğer sosyal yaşam avantajları olarak dikkat çekiyor.


Lüks sıfatına karşılık gelecek çalışmalar artık konut, AVM gibi farklı yapı türlerinde kendini gösteriyor. Makyol Santral projesinde “lüks” hangi çalışmalarda vücut bulacak?
Makyol Santral’de yaklaşık 16 bin metrekare kiralanabilir çarşı alanı yer alıyor. Bu alanda bistro cafe, restoran, kahve evi, market, gurmehouse, kuru temizleme & lostra, fırın, kuaför vb. alanlar kurulacak. Dolayısıyla lüks kavramına projenin sağladığı sosyal çevre ve kendi içinde sunduğu sosyal imkanları değerlendirerek bakmak gerekir. Makyol Santral ile bu bağlamdaki tüm ihtiyaçları karşılıyoruz.


Projede hayat ne zaman başlayacak? Projenin sosyal olanaklarından bahseder misiniz?
Makyol Santral, 2019 yılının ikinci çeyreğinde teslim edilecek. Proje kapsamında yürüyüş parkuru, açık – kapalı meditasyon alanları, güneşlenme terası, fitness&Spa alanları, çocuk & genç aktivite alanları, çok amaçlı açık spor sahası ile barbekü alanları, cep sineması, özel tasarlanmış etkinlik ve kutlama alanları, sakin çalışma alanları vb. sosyal imkanlar yer alacak. 


Projede önem verilen alanlardan biri de peyzaj ve su teması. Peyzaj alanı hakkında bilgi verir misiniz?
Makyol Santral’de site sakinlerinin dört mevsim yeşil alan görebilecekleri bir bitki çeşitliliği hakim olacak. Proje genelinde yürüyüş parkuru, açık – kapalı meditasyon alanları, güneşlenme terası, çocuk & genç aktivite alanların yer alacağı 7.500 metrekarelik peyzaj alanının varlığı projede yaşamı güzelleştiren detaylar olarak yerini alıyor. Projenin zemin katında yer alan yeme içme alanlarının önünde ise hareketli su öğelerinin yer aldığı su temalı bir park yapaca