Yılın ikinci yarılı yılana yönelik hedefleri hakkında bilgi veren Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri Genel Müdür Özgür Görpüz, şunları söyledi:
“Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri olarak yeniliğe önem veren bir markayız. Yakın zaman hedeflerimiz arasında makine parkurumuza yatırım yapmak yer alıyor. Kalıp üretiminde kullanmak üzere yıl sonuna kadar saç işleme makinesi yatırımı yapacağız. Böylelikle hem kalıp kalitemizi hem de iş verimliliğimizi ve hızımızı artırmış olacağız. 

YENİ NESİL BİR KOLON KALIP SİSTEMİ İLE VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK

Aynı zamanda yeni nesil bir kolon kalıp sistemi üretmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yeni nesil bir kolon kalıbımızın prototipini yaptık, şuanda bir projenin şantiyesinde kullanılıyor. Seri üretime geçmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Normal kalıplarımız sabit ebatlıydı. Yeni nesil bir kolon kalıbımız ise, 40cm x40cm ebatından 120cm x120 cm arasında 5cm olmak üzere değişebiliyor. Yani 45x40 ya da 85x 40 da olabilecek. Bu özelliği ile aynı kolon kalıp farklı projelerde de kullanılabilerek yatırımcısına maliyet ve zaman avantajı sağlayacak. Şuanda İstanbul’da Finans Şehir’de yer alan bir inşaatın yapımında kullanılıyor. Yeni nesil bir kolon kalıbımız ile yurt dışında bazı projelere de çözüm sunduk. Yurt dışı çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Yerli üretim yapmanın gururu ile yurt dışı projelerine de hizmet vereceğiz.  Geçtiğimiz yıl bu yıla yönelik hedeflerimiz arasında “Bir kere al, her yerde kullan!” sloganıyla yeni bir başlangıç yapacağımızı söylemiştik.  Yeni nesil bir kolon kalıbımız ile bu hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Yapacağımız yatırımlarla üretimimizde kullandığımız yeni teknolojileri, makine ve ekipmanları artırmak ve yeni makineleri parkurumuza katmak istiyoruz. Dolayısıyla şuan üretim yaptığımız tesisimizi daha kapsamlı üretime dayalı hale getirmek öncelikle hedeflerimiz arasında yer alıyor.”