Bu yılın ilk dönemini geride bıraktık. Sektörünüz ve firmanız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Geride bıraktığımız bu dönem tüm sektörler için oldukça sıra dışıydı. Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgınından ötürü alışkanlıklarımız ciddi manada değişti. Evde çalışma imkanı olan birimlerimiz uzun süre bu şekilde çalıştı. Bazı birimlerimiz hala bu durumu sürdürüyor. Üretim ve sevkiyatı bir süre durdurduk, sonra kademeli olarak ve gerekli önlemleri alarak tekrar açtık. Bu durum daha önce tecrübe etmediğimiz bir durumdu. Sektörümüzün hizmet verdiği sektörlerde yaşanan, iş durdurma ya da yavaşlatma eylemlerinin, sektörde direkt olarak hissedildiğini de ayrıca söyleyebiliriz. Firmamız açısından durum değerlendirmesi yapacak olursak, pandemi öncesi gerçekleştirdiğimiz satış pazarlama faaliyetlerinin geri dönüşlerini bu dönemde aldık. Hem stoklarımızı tükettik, hem de salgının pik yaptığı, üretime ara verdiğimiz dönem haricinde tam kapasite ile çalıştık. Bu kadar olumsuzluğa rağmen iyi iş çıkardığımızı söyleyebilirim

Yağmur iskele’nin ajandasında hangi çalışmalar var? Yeni teknoloji, dijitalleşme yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yaklaşık iki yıldır yurt dışındaki pazar payımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Bu salgın döneminde müşteri ve proje ziyaretlerini yapamasak da internet ortamında girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde boru kelepçesi üreten tek firmayız. Bu ürünümüzün ve alüminyum mobil iskelelerimizin TSE’deki test süreçlerini tamamladık, içinde bulunduğumuz ay içerisinde sertifikamızın çıkmasını bekliyoruz. Bunlardan hariç olarak artan taleplere zamanında karşılık verebilmek adına makine parkımıza da yatırım yapmaya devam ettiğimizi belirtmek isterim.