MUĞLA (AA) - Türkiye’nin 2018 yılı doğal taş ihracatı 1,8 milyar dolar iken bunun, yaklaşık üçte birini Egeli madenci gerçekleştirdi. 4.3 milyar dolarlık Türkiye maden ihracının ise beşte birinin Egeli madenci tarafından yapıldığı kaydedildi. 

HEDEF, 5,5 MİLYAR DOLAR BARAJINI AŞMAK

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2012’de gerçekleştirdiği, 5,5 milyar dolarlık ihracatı aşmayı planladığını açıkladı.
Maden İhracatının Yıldızları Muğla'da Buluşuyor, ana temalı organizasyonda, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, mermer ve madende en fazla ihracat yapan şirketlere plaketlerini takdim etti. Kaya, ekonomi yönetiminin, maden ihracatında yeni düzenlemelerle, sektöre destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu: 

İNADINA ÜRETİM, İNADINA İHRACAT

"Ticaret Bakanlığı, yeni maden kanununda, Birliğimizin de içinde olduğu, sektörün sesini dinleyerek, ‘madencilerin desteklenmesi’ mottosuyla hareket etmiştir. Bu desteklerle, şiarımız da bellidir; 'İnadına üretim, inadına ihracat'. Bizlerin içinde bulunduğumuz bu fırtınadan çıkabilmesi için, kendi içimizdeki cevhere sarılmamız gerekiyor. Zaten bundan başka da, çıkış yolu yok." 
Kaya, Ege Maden İhracatçılarının altı yıl önce 2012’de gerçekleştirdiği efsane 5,5 milyar dolarlık ihracat rakamını önce egale edip, sonra geçmeyi planladıklarını açıkladı.