Lüks mobilya markası Richart Home, Türkiye’den global pazarlara açılmaya hazırlanıyor.

YURT DIŞINDA MAĞAZALAŞMA ATAĞINA KALKIYOR

Baba mesleği mobilyacılığı lüks bir markaya dönüştüren ve Türkiye'de ve dünyada lüks villa, malikane ve konut projeleri ile tanınan Mimar Şerif Soğukbulak, özel müşterilere hizmet verdikleri "private" bir mağaza olan Richart Home ile modern projeler için mobilya tasarladıklarını belirtti.

İlk mağazasını İstanbul Florya'da açan marka, ikinci mağazasını yakında İngiltere'nin başkenti Londra’da açacak. Marka ardından global genişleme çalışmalarına devam ederek Almanya'da Frankfurt, İsviçre’de Zürih, BAE'de Dubai ve ABD'de New York’ta mağazalaşacak.

"MAĞAZA KONSEPTİMİZ BİRAZ KAPALI KUTU"

Markalarının İngiliz tarzı mobilya tasarımları ile ortaya çıktığını söyleyen Soğukbulak, "Dünyanın belirli şehirlerinde mimari proje, iç mekan tasarımları ve bu tasarımlara uygun mobilyaları Türkiye’deki kendi fabrikamızda üretiyoruz. Tasarımdan kuruluma kadar her süreci ekibimiz yönetiyor." dedi.

Florya'da açılan ilk mağazaları ile ilgili bilgiler veren Soğukbulak, özel showroom konseptindeki mağazalarında portföylerindeki özel müşterilerine sunum gerçekleştirdiklerini ve randevu ile hizmet verdiklerini dile getirdi.

Mağazalarında müşterilerinin ürünlerini incelediğini, kendi projelerine uygun mobilya tasarımı seçtiklerini ve projeye özel üretim yaptıklarını aktaran Soğukbulak, "Aslında bu mağaza konsepti biraz kapalı kutu gibi. Sadece özel müşterilerimize hizmet verdiğimiz private bir mağaza… Ultra modern ve lüks projelere ultra modern ve lüks mobilya tasarlıyoruz." şeklinde konuştu.

"GÖRKEMLİ ESTETİK İLKESİNİ PRENSİP EDİNDİK"

Babasının ham materyale hayat veren dokunuşlara şahit olmasının kendisinde tasarım tutkusunu beslediğini düşünen Soğukbulak, tasarımda 360 derecelik bir bakış açısı sergilediklerini ve "görkemli estetik" ilkesini prensip edindiklerini ifade etti.

Son yıllarda Avrupa ve Körfez ülkelerinde lüks villa ve malikane projelerinin uçtan uca tüm aşamalarını hayata geçirdiklerinin altını çizen Soğukbulak, "Tasarımlarımızda her zaman benzersiz bir sanatsal vizyon tercih ediyoruz. Genç ve dinamik ekibimizle Avrupa ve Amerika pazarlarına açılmanın heyecanını yaşıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.